אופן ההכנה:
- מנקים את הכרובית ומשרים אותה במים עם כף חומץ למשך 10 דקות ושוטפים. מפרקים אותה לפרחים גדולים ומניחים בסיר.
- מבשלים את הכרובית במשך 20 דקות במים מומלחים, מסננים, ומעבירים אותה למי קרח עד שהיא מצטננת. מסננים שוב ומפרקים אותה לפרחים קטנים יותר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מסדרים מנז'טים על גבי תבנית תנור.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים הרטובים: הביצים, הגבינה, היוגורט השמן והחלב, עד לקבלת בלילה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מנפים את הקמח בכלי אחר ומוסיפים אותו לבלילה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לשקעים. מכניסים בכל שקע פרח כרובית, כך שהראש שלו בולט מעט החוצה ומפזרים מעל פרמזן.
- אופים בתנור במצב טורבו (רצוי) במשך 30 דקות או עד שהמאפים משחימים. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"