
אוכל
(צילום: מירי צדוק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1/4
יח'
כרובית
3
יח'
ביצים
1
כוס
גבינת מוצרלה
מגורררת
1
גביע
יוגורט לבן רגיל
1/4
כוס
שמן
1/4
כוס
חלב
1/2
כפית
מלח
1
קורט
פלפל שחור
2
כוס
כוסות קמח תופח
אפשר גם 2 כוסות קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה
3
כפות
גבינת פרמזן
:רשימת קניות עבור המתכון
המנה המושלמת לאירוח בסוכה: מתכון למאפה כרובית אישי
אופן ההכנה:
- מנקים את הכרובית ומשרים אותה במים עם כף חומץ למשך 10 דקות ושוטפים. מפרקים אותה לפרחים גדולים ומניחים בסיר.
- מבשלים את הכרובית במשך 20 דקות במים מומלחים, מסננים, ומעבירים אותה למי קרח עד שהיא מצטננת. מסננים שוב ומפרקים אותה לפרחים קטנים יותר.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מסדרים מנז'טים על גבי תבנית תנור.
- מערבבים בקערה את כל המרכיבים הרטובים: הביצים, הגבינה, היוגורט השמן והחלב, עד לקבלת בלילה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
- מנפים את הקמח בכלי אחר ומוסיפים אותו לבלילה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
- יוצקים את הבלילה לשקעים. מכניסים בכל שקע פרח כרובית, כך שהראש שלו בולט מעט החוצה ומפזרים מעל פרמזן.
- אופים בתנור במצב טורבו (רצוי) במשך 30 דקות או עד שהמאפים משחימים. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"





