אוכל
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
10
מצרכים
12
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
מרכיבים:
1/4
יח'
כרובית
3
יח'
ביצים
1
כוס
גבינת מוצרלה
מגורררת
1
גביע
יוגורט לבן רגיל
1/4
כוס
שמן
1/4
כוס
חלב
1/2
כפית
מלח
1
קורט
פלפל שחור
2
כוס
כוסות קמח תופח
אפשר גם 2 כוסות קמח כוסמין וכפית אבקת אפייה
3
כפות
גבינת פרמזן
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. מנקים את הכרובית ומשרים אותה במים עם כף חומץ למשך 10 דקות ושוטפים. מפרקים אותה לפרחים גדולים ומניחים בסיר.
  2. מבשלים את הכרובית במשך 20 דקות במים מומלחים, מסננים, ומעבירים אותה למי קרח עד שהיא מצטננת. מסננים שוב ומפרקים אותה לפרחים קטנים יותר.
  3. מחממים את התנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית שקעים או מסדרים מנז'טים על גבי תבנית תנור.
  4. מערבבים בקערה את כל המרכיבים הרטובים: הביצים, הגבינה, היוגורט השמן והחלב, עד לקבלת בלילה אחידה. מתבלים במלח ובפלפל שחור.
  5. מנפים את הקמח בכלי אחר ומוסיפים אותו לבלילה. מערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
  6. יוצקים את הבלילה לשקעים. מכניסים בכל שקע פרח כרובית, כך שהראש שלו בולט מעט החוצה ומפזרים מעל פרמזן.
  7. אופים בתנור במצב טורבו (רצוי) במשך 30 דקות או עד שהמאפים משחימים. מצננים, מחלצים מהתבנית ומגישים.
עוד מתכונים מצוינים של מירי צדוק - בבלוג "עוגה לשבת"