מתכונים שניצל כרובית טבעוני
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
50 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
11
מצרכים
5
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
פרחים מכרובית גדולה או 2 כרוביות קטנות מפורקות לפרחים
1
כפית
מלח (לבישול הכרובית)
מעט שמן זית (לשימון התבנית)
6
כפות
קמח לבן/מלא/כוסמין או קמח עדשים/חומוס לגרסה ללא גלוטן
1/2
כוס
(120 מ"ל) מים (או קצת יותר אם משתמשים בקמח מלא או כוסמין)
1/2
כפית
מלח
1/4
כפית
אבקת קארי (לא חייבים)
1/4
כפית
פפריקה מעושנת
1
כוס
פירורי לחם מוזהבים/תערובת של פנקו ופירורי לחם רגילים או פירורי לחם ללא גלוטן/קורנפלקס ללא גלוטן, טחון
1/2
כפית
מלח
2
כפות
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. שמים את הכרובית בסיר, ממלאים מים עד גובה הכרובית, מוסיפים כפית אחת של מלח ומביאים לרתיחה. מבשלים 2 וחצי דקות, מכבים, מסננים ומייבשים מעודפי המים.
  2. מחממים את התנור ‭200-ל‬ מעלות, רצוי במצב טורבו, מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה ומשמנים אותו היטב עם מעט שמן זית.
  3. מערבבים בקערה את הקמח, המים, המלח אבקת הקארי והפפריקה לתערובת אחידה וסמיכה, כמו בלילת פנקייק.
  4. בקערה נפרדת, מערבבים את פירורי הלחם, המלח והשמן, עד לקבלת תערובת במרקם חול רטוב.
  5. מחזיקים ב"רגל" של פרח כרובית אחד, טובלים אותו בבלילה עד שהחלק העליון מצופה היטב, וטובלים בתערובת פירורי הלחם. מניחים בתבנית. חוזרים על התהליך עם כל פרחי הכרובית הנותרים.
  6. אופים 25-35 דקות, עד שהכרוביות משחימות. מגישים חם.