מרק שף יאיר פיינברג
כשר
צמחוני
זמן הכנה
10 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1/3
כוס
שמן זית
200
גרם
בצל לבן
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
120
גרם
גזר
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
30
גרם
גבעולי סלרי אמריקאי
פרוס דק
100
גרם
שומר
חתוך לקוביות 1 ס"מ
30
גרם
שורש סלרי
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
30
גרם
שורש פטרוזיליה
קלוף וחתוך לקוביות 1 ס"מ
2
שיני שום
פרוסות דק
1
כפית
עלי תימין טרי
קצוצים דק
130
גרם
רסק עגבניות
800
גר'
עגבניות
מרוסקות
2
כפות
סוכר
1
כפית
מלח
קורט
פלפל שחור
2.2
ליטר
מים קרים
1
כפית
גדושה אריסה
1/2
כוס
אורז פרסי
10
גרם
עלי בזיליקום
קצוצים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מחממים בסיר שמן מעל להבה בינונית, מוסיפים בצל, גזר, סלרי, שומר, שורש סלרי, שורש פטרוזיליה, שום וטימין ומטגנים קלות מספר דקות.
  2. מוסיפים לסיר רסק עגבניות וממשיכים לטגן כשלוש דקות, תוך כדי ערבוב.
  3. מוסיפים לסיר עגבניות מרוסקות, סוכר, מלח ופלפל, מנמיכים ללהבה קטנה וממשיכים לבשל כחמש דקות.
  4. מוסיפים מים ואריסה, מגבירים ללהבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מנמיכים ללהבה נמוכה, מכסים ומבשלים עם מכסה סגור חלקית כחצי שעה.
  5. מוסיפים אורז, מכסים את הסיר ומבשלים כחצי שעה. מקפידים לערבב כל עשר דקות.
  6. מורידים את הסיר מהכיריים, מוסיפים עלי בזיליקום ומערבבים. מוזגים לקערות הגשה ומגישים חם.