מתכונים חריימה עם במיה
כשר
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
90 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
יחידות
פילה דג אדמונית
לברק או דניס
1/2
יחידה
לימון סחוט
4
כפות
שמן
1
בצל
בצל
קלוף וקצוץ
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
4
כפות
רסק עגבניות
4
יחידות
עגבניות מרוסקות
בפומפיה
2-3
פרוסות
לימון כבוש
קצוץ דק
1
כפית
מלח גס
גדושה
5
יחידות
שיני שום
קצוצות
1/4
כפית
פתיתי צ'ילי גרוס
600
גרם (כפית)
פתיתי צ'ילי גרוס
4-3
כוסות
מים
1/2
יחידה
חבילת כוסברה טרייה
קצוצה
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

אופן ההכנה:
  1. משרים את הדג בתוך קערה עם מים ומיץ מחצי לימון למשך חצי שעה. מוציאים ומייבשים היטב.
  2. מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחמש דקות עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל השחור, את הרסק ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים. מטגנים כדקה.
  3. מוסיפים את הלימון הכבוש, המלח, השום והצ'ילי, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את הבמיה וחצי כוס נוספת של מים. מבשלים חצי שעה נוספת.
  4. מוסיפים מחצית מהכוסברה הקצוצה, מערבבים ומניחים את הדגים על התבשיל עם העור כלפי מטה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות. בודקים מדי פעם אם יש מספיק נוזלים בסיר ומוסיפים מים במקרה הצורך - שימו לב לא לדלל את הרוטב יותר מדי. לפני ההגשה מפזרים את המחצית השנייה של הכוסברה הקצוצה.