
מתכונים חריימה עם במיה
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6
יחידות
פילה דג אדמונית
לברק או דניס
1/2
יחידה
לימון סחוט
4
כפות
שמן
1
בצל
בצל
קלוף וקצוץ
1/4
כפית
פלפל שחור גרוס
4
כפות
רסק עגבניות
4
יחידות
עגבניות מרוסקות
בפומפיה
2-3
פרוסות
לימון כבוש
קצוץ דק
1
כפית
מלח גס
גדושה
5
יחידות
שיני שום
קצוצות
1/4
כפית
פתיתי צ'ילי גרוס
600
גרם (כפית)
פתיתי צ'ילי גרוס
4-3
כוסות
מים
1/2
יחידה
חבילת כוסברה טרייה
קצוצה
:רשימת קניות עבור המתכון
כך תכינו חריימה פיקנטית עם במיה
אופן ההכנה:
- משרים את הדג בתוך קערה עם מים ומיץ מחצי לימון למשך חצי שעה. מוציאים ומייבשים היטב.
- מחממים את השמן בסיר רחב, מוסיפים את הבצל ומטגנים כחמש דקות עד להזהבה. מוסיפים את הפלפל השחור, את הרסק ואת העגבניות המרוסקות ומערבבים. מטגנים כדקה.
- מוסיפים את הלימון הכבוש, המלח, השום והצ'ילי, מערבבים, מוסיפים חצי כוס מים ומבשלים כ-10 דקות על להבה נמוכה. מוסיפים את הבמיה וחצי כוס נוספת של מים. מבשלים חצי שעה נוספת.
- מוסיפים מחצית מהכוסברה הקצוצה, מערבבים ומניחים את הדגים על התבשיל עם העור כלפי מטה. מכסים ומבשלים כ-20 דקות. בודקים מדי פעם אם יש מספיק נוזלים בסיר ומוסיפים מים במקרה הצורך - שימו לב לא לדלל את הרוטב יותר מדי. לפני ההגשה מפזרים את המחצית השנייה של הכוסברה הקצוצה.





