
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
1
כרובית בינונית
מפורקת לפרחים
1
בטטה בינונית
קלופה וחתוכה לטבעות עבות
1
בצל קטן
קלוף ומגורר
70
גרם
קמח תופח
(1/2 כוס)
2
ביצים
1
שן שום,
קלופה ומעוכה
מעט
מלח
מעט
פלפל לבן
:רשימת קניות עבור המתכון
לביבה ללא טיגון: לביבות אפויות מכרובית ובטטה
אופן ההכנה:
- מחממים את התנור ל-180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה.
- מרתיחים מים בסיר, מוסיפים קצת מלח, מוסיפים את הכרובית והבטטה, מביאים לרתיחה ומבשלים עוד כ-20 דקות, עד שהן מתרככות. מסננים ושוטפים במים קרים. מועכים למחית את הכרובית והבטטה (במועך להכנת פירה או במזלג).
- מוסיפים את הבצל ואת כל שאר המרכיבים ומערבבים. אם התערובת נוזלית מדי יש להוסיף עוד 2-1 כפות קמח. יוצרים מהעיסה, בידיים, לביבות שטוחות בקוטר של 6-5 ס"מ.
- מניחים את לביבות הבטטה בתבנית ואופים כ-20 דקות, עד שצד אחד מזהיב. הופכים ואופים כ-10 דקות נוספות, עד שגם הצד השני מזהיב. מוציאים ומגישים.
ליאורה חוברה היא דיאטנית קלינית