
אוכל
(צילום: דינה משה)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
הבצק:
2
כוסות
סולת
1
כפית
כורכום טחון
1/4
כפית
פלפל שחור
1/2
כפית
מלח
2
כפות
שמן
2
כוסות
מים מהברז
המלית:
2
כפות
שמן
2
יח'
בצלים גדולים, קצוצים דק רצוי במעבד מזון
300
גרם
בשר בקר טחון
1
כפית
בהרט לקובה
1
כפית
כורכום
1/2
כפית
פתיתי צ'ילי
1/2
כפית
מלח גס
1/4
כוס
גבעולי סלרי, קצוצים דק
פירורי לחם
הרוטב:
4
כוסות
גרגירי חומוס שהושרו ללילה
2
כפות
שמן
1
יח'
בצל קצוץ
3
יח'
שיני שום, קצוצות
1/4
כפית
פתיתי צ'ילי
1
כוס
גבעולי סלרי, קצוצים
1
כפית
בהרט לקובה
1
כפית
מלח גס
1/2
כפית
פלפל שחור
:רשימת קניות עבור המתכון
מתכון לקובה נפלאה עם חומוס
אופן ההכנה:
>> שימו לב - חשוב לקרוא היטב את כל המתכון לפני שמתחילים להכין - יש פעולות שצריך לעשות לילה לפני
- הבצק - מערבבים את הסולת, הכורכום, הפלפל והמלח. מוסיפים את השמן ומערבבים. מתחילים להוסיף את המים בהדרגה. הבצק צריך לצאת רך אך לא רטוב מדי. מכסים ושומרים במקרר לפחות 6 שעות (מומלץ).
- המלית - מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר ואת התבלינים, מערבבים ומטגנים עד שאין נוזלים במחבת. מוסיפים את הסלרי, מערבבים, מטגנים דקה אחת ומורידים מן האש. מצננים ושומרים במקרר ללילה.
- מוציאים את הבצק והמלית מהמקרר. בוצעים מהבצק כדורי בגודל פינג פונג, מגלגלים אותם ומשטחים על כף היד. מניחים כפית מהמלית וסוגרים בעדינות לכדורים חלקים. משטחים מעט את הכדור הממולא, טובלים אותו בפירורי לחם ומניחים על גבי מגש. בשלב הזה אפשר להקפיא את הקובות על המגש ואז להעביר לשקית. את הקובות הקפואות אפשר להכניס ישירות לרוטב המבושל.
- הרוטב - מסננים ושוטפים את גרגרי החומוס, מעבירים לסיר, מכסים במים ומבשלים עד לריכוך.
- בסיר גדול ורחב מחממים את השמן ומטגנים בו את הבצל, עד להזהבה. מוסיפים את יתר המרכיבים של הרוטב, את החומוס המבושל ומים עד לכיסוי ומביאים לרתיחה. מנמיכים להבה ומבשלים 5 דקות.
- מוסיפים את הקובות המוכנות, מבשלים בתוך הרוטב כ-10 דקות. מגישים חם על אורז.





