אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים.
- קולפים את העגבניות (הכי קל בידיים), חוצים אותן ונפטרים מהמרכז הבהיר. מעבירים את העגבניות לבלנדר או לקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין כמה שעות מראש ולאחסן במקרר).
- ההגשה: יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים קצת שמן זית. מומלץ להגיש לצד לחם קלוי. שומרים מכוסה במקרר, עד 24 שעות.