
מרק גספצ'ו
(צילום: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5
יח'
עגבניות
גדולות ואדומות
2
יח'
מלפפונים
ללא העוקצים
3
פרוסות
לחם לבן
(חלה או דומה), ללא הקרום הקשה
1
יח'
בצל קטנטן סגול
קלוף וחצוי
2
יח'
שיני שום
קלופות
1
יח'
פלפל אדום
נקי וחתוך לרצועות גסות
1/4
כוס
שמן זית
1/4
כוס
חומץ בן יין לבן
1
לימון
מיץ מלימון גדול
1
יח'
פלפל חריף
לחלופין, אפשר לזלף טבסקו לכל מנה בהגשה
1
כף
עלי פטרוזיליה
10
עלי
זעתר
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
להגשה:
10-8
קוביות
קרח
2
יח'
מלפפונים
חתוכים למקלות דקיקים
2
כפות
שמן זית
:רשימת קניות עבור המתכון
פשוט ונהדר: מרק גספצ'ו קר
אופן ההכנה:
- מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים.
- קולפים את העגבניות (הכי קל בידיים), חוצים אותן ונפטרים מהמרכז הבהיר. מעבירים את העגבניות לבלנדר או לקערת מעבד המזון.
- מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין כמה שעות מראש ולאחסן במקרר).
- ההגשה: יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים קצת שמן זית. מומלץ להגיש לצד לחם קלוי. שומרים מכוסה במקרר, עד 24 שעות.





