מרק גספצ'ו
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
30 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
17
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
5
יח'
עגבניות
גדולות ואדומות
2
יח'
מלפפונים
ללא העוקצים
3
פרוסות
לחם לבן
(חלה או דומה), ללא הקרום הקשה
1
יח'
בצל קטנטן סגול
קלוף וחצוי
2
יח'
שיני שום
קלופות
1
יח'
פלפל אדום
נקי וחתוך לרצועות גסות
1/4
כוס
שמן זית
‭1/4‬
כוס
חומץ בן יין לבן
1
לימון
מיץ מלימון גדול
1
יח'
פלפל חריף
לחלופין, אפשר לזלף טבסקו לכל מנה בהגשה
1
כף
עלי פטרוזיליה
10
עלי
זעתר
מעט
מלח
מעט
פלפל שחור גרוס
להגשה:
10-8
קוביות
קרח
2
יח'
מלפפונים
חתוכים למקלות דקיקים
2
כפות
שמן זית
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר גדול. מכניסים את העגבניות, חולטים דקה-שתיים, מוציאים אותן בכף מחוררת ושוטפים במים קרים.
  2. קולפים את העגבניות (הכי קל בידיים), חוצים אותן ונפטרים מהמרכז הבהיר. מעבירים את העגבניות לבלנדר או לקערת מעבד המזון.
  3. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומעבדים למחית חלקה (אפשר להכין כמה שעות מראש ולאחסן במקרר).
  4. ההגשה: יוצקים את המרק לקערה, מעטרים במלפפון, מוסיפים קוביות קרח ומטפטפים קצת שמן זית. מומלץ להגיש לצד לחם קלוי. שומרים מכוסה במקרר, עד 24 שעות.