
קוקילידה, נעמה רן
(צילום: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
100
גרם
חמאה, רכה
1/2
כוס
סוכר חום
1/4
כוס
סוכר לבן
1
יח'
ביצה גדולה
1
כפית
תמצית וניל
1
כוס
קמח
1/2
כפית
אבקת סודה לשתייה
1/2
כפית
מלח
2/3
כוס
אגוזי מלך, קצוצים גס
1/3
כוס
נטיפי שוקולד מריר
להגשה: גלידה בטעם שאוהבים
:רשימת קניות עבור המתכון
עונג תוצרת בית: קוקילידה עם עוגיות רכות
אופן ההכנה:
- מכינים את העוגיות - שמים בקערה (או בקערת המיקסר) את החמאה ושני סוגי הסוכר ומערבבים היטב. מוסיפים את הביצה ותמצית הווניל וטורפים לקרם אחיד ואוורירי.
- מוסיפים את הקמח, הסודה לשתייה והמלח ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את האגוזים ומערבבים עד שהם נטמעים בעיסה באופן אחיד. מכסים ומאחסנים כחצי שעה במקרר.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות. מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
- יוצרים מהבצק 12 כדורים, משטחים כל כדור לעיגול בעובי של כ-1 ס"מ ומניחים בתבנית. נועצים בכל עיגול 6-5 נטיפי שוקולד. אופים כ־18 דקות, עד ששולי העוגיות מזהיבים. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
- ההגשה - עורמים גלידה שאתם אוהבים על עוגייה אחת ומכסים בעוגייה נוספת. אפשר להכין מראש, לעטוף בנייר אלומיניום ולשמור במקפיא עד להגשה.





