שקשוקה ירוקה

ביצים עלומות ברוטב שמנת, מנגולד, ברוקולי ואפונה, עם טפנד זיתים ופטה מפוררת
המצרכים: 4-6 ביצים עלומות 1/2 כוס שמן זית 500 גר' תרד טרי 1 צרור מנגולד 1 כרישה, פרוסה דק 1 בצל סגול, פרוס דק 1/2 פלפל ירוק חריף, חתוך דק 3 שיני שום, קצוץ דק 1/2 ליטר שמנת מתוקה 1 כפית מלח 1/2 כפית פלפל שחור טפנד זיתים מעט עלי פטרוזליה 4 כפות גבינת פטה, מגוררת
3 צפייה בגלריה
מתכוני שקשוקה בנדיקט
מתכוני שקשוקה בנדיקט
(צילום: שרית גופן)
אופן ההכנה:
  1. מפרידים את גבעולי המנגולד מהעלים וקוצצים דק.
  2. בסיר שטוח ורחב, מחממים שמן זית ומטגנים את גבעולי המנגולד למשך כ-10 דקות עד לריכוך.
  3. מוסיפים לסיר תרד, עלי מנגולד, שום קצוץ ופלפל חריף ומטגנים כ-3 דקות.
  4. מוסיפים שמנת מתוקה, מלח ופלפל שחור. מבשלים כ-20 דקות ברתיחה עדינה עד שהרוטב מסמיך.
  5. במקביל מכינים ביצים עלומות: ממלאים סיר קטן עד 1/2 גובה במים. מביאים לרתיחה עדינה.
  6. שוברים את הביצים למסננת צפופה, ומניחים אותן בעדינות בתוך המים. מבשלים 3 דקות, עד שחלבון הביצה נראה מבושל לחלוטין. מדי פעם בוחשים בעדינות בכף עץ, כדי שהביצים ינועו בסיר ולא ידבקו לתחתית.
  7. מוציאים את הביצים בעזרת כף מחוררת. כדי להיפטר ממים עודפים, מניחים את הביצה לרגע מעל נייר סופג.

שקשוקה צהובה

המצרכים (ל-4 סועדים):
לבסיס השקשוקה - 2 כוסות + 4 כפות גרגירי תירס טריים 1 כוס חלב 2 כפות חמאה 1 כף פרמזן מגורר 1/2 כפית מלח 2 כפות פרמזן, פרוס בקולפן ירקות לעיטור 2 בצל ירוק, פרוס דק
לביצים עלומות - 8 ביצים סיר מים חמים 1/4 כוס חומץ בן יין לבן
3 צפייה בגלריה
מתכוני שקשוקה בנדיקט
מתכוני שקשוקה בנדיקט
(צילום: שרית גופן)
אופן ההכנה:
  1. במגי'מיקס, טוחנים היטב 2 כוסות גרגירי תירס. את 4 הכפות הנותרות שומרים לסיום המנה.
  2. מעבירים את מחית התירס לסיר ומוסיפים חלב וחמאה.
  3. מבשלים כשעה על אש קטנה תוך כדי ערבוב מפעם לפעם, עד שהבסיס מגיע לסמיכות הרצויה, כמו דיסה קלילה. מוסיפים פרמזן מגורר, שומרים חם.
  4. מרתיחים מים חמים עם חומץ בן יין לרתיחה עדינה.
  5. שוברים את הביצים לתוך סיר המים ומבשלים כ-4 דקות ליצירת ביצים עלומות.
  6. בעזרת כף מחוררת, מוציאים את הביצים מהמים ומניחים על השקשוקה הצהובה.
  7. מלהיטים מחבת עם מעט שמן זית ומקפיצים את גרגירי התירס שנותרו כ-3 דקות עד שמתקבל גוון זהוב.
  8. מפזרים את התירס המוקפץ, הפרמזן והבצל הירוק מעל המחבת ומגישים.

שקשוקה קלאסית

המצרכים (ל-4 סועדים): 10 עגבניות אדומות ובשלות 4 שיני שום, קצוצות 1 כף פפריקה מתוקה 3 כפות שמן זית 1/2 כף פלפל שחור 1/2 כף מלח 1/2 כפית סוכר 8 ביצים 1 כף עלי פטרוזיליה, קצוצה
3 צפייה בגלריה
מתכוני שקשוקה בנדיקט
מתכוני שקשוקה בנדיקט
(צילום: שרית גופן)
אופן ההכנה:
  1. מרתיחים מים בסיר גדול.
  2. חורצים איקס בתחתית כל עגבניה. חולטים את העגבניות במים רותחים כדקה ומעבירים למי קרח.
  3. מקלפים את קליפות העגבניה וקוצצים את העגבניות באופן גס.
  4. לתוך מחבת רחבה, יוצקים שמן זית ומוסיפים את השום, מטגנים קלות בדקה.
  5. מוסיפים את הפפריקה המתוקה ומטגנים כחצי דקה נוספת.
  6. מוסיפים את העגבניות והסוכר ומכסים את הסיר.
  7. כאשר תבשיל העגבניות מבעבע, יש לבשל כ-40 דקות תוך כדי ערבוב מדי פעם, עד שהעגבניות רכות ולהוריד את המכסה.
  8. מוסיפים מלח ופלפל שחור ומבשלים תוך כדי ערבוב מדי פעם כ-30 דקות נוספות עד שמתקבל רוטב עשיר וריחני.
  9. שוברים את הביצים לתוך השקשוקה ומבשלים כ-5 דקות נוספות עד לקבלת ביצים בעלות חלמון נוזלי. מי שמעדיף חלמון מבושל, יבשל את הביצים כ-3 דקות נוספות.
  10. לפני ההגשה מפזרים מעל המנה כף של פטרוזליה קצוצה. מומלץ להגיש עם חלה חמה.
שקשוקות נוספות מרחבי העולם תוכלו למצוא בפסטיבל השקשוקה של קבוצת בנדיקט שייערך בתאריכים 15/11-15/12 במסעדות הרשת
פורסם לראשונה: 16:12, 14.11.22