אוכל
כשר
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
100 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ
לבצק:
1/2 1
כוסות
קמח
60
גרם
חמאה קרה
2
כפות
שמנת חמוצה
קורט נדיב של מלח
קורט נדיב של סוכר
למלית:
מה שנשאר מגביע השמנת החמוצה
2
יח'
ביצים
1/2
כוס
שמנת מתוקה
1/2
כוס
גבינת פרמזן או גבינה צהובה, מגוררת
מלח, פלפל שחור גרוס
10
יח'
עגבניות שרי, חצויות
1
יח'
1 פלפל אדום, פרוס דק, או 4 פלפלונים, פרוסים
2
כפות
ממרח פסטו
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. הבצק: שמים בקערה את הקמח ומגררים מעליו את החמאה בפומפייה דקה. מוסיפים את השמנת החמוצה, מלח וסוכר ומשפשפים את החומרים בין כפות הידיים, עד שמתקבל בצק פירורי. מחברים את הפירורים לבצק אחיד (אם הוא יבש ומתפרק מוסיפים מעט מים, ואם הוא דביק מדי – מעט קמח).
  2. מניחים את הבצק במרכז נייר אפייה, מקמחים אותו קלות ומרדדים לעלה שיכסה את תחתית התבנית ודפנותיה.
  3. מעבירים את הבצק לתבנית (לא זורקים את נייר האפייה) ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק בכמה מרומות באמצעות ומאחסנים 15 דקות במקפיא.
  4. מחממים את התנור ל-180 מעלות.
  5. פורשים על הבצק את נייר האפייה, מניחים עליו קטניות יבשות (בתור משקולת, אחר כך זורקים) ואופים 15 דקות. מוציאים ומשאירים את התנור פועל. מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה.
  6. המלית והאפייה: מערבבים בקערה לבלילה אחידה את השמנת החמוצה, הביצים, השמנת המתוקה, גבינת הפרמזן, המלח והפלפל. יוצקים את הבלילה על הקלתית.
  7. מערבבים את עגבניות השרי והפלפל עם הפסטו ומסדרים על הבלילה. אופים 30 דקות, עד שהמאפה מזהיב ואינו רוטט במרכזו. מניחים לטארט להצטנן מעט לפני שמגישים.