אופן ההכנה:
- הבצק: שמים בקערה את הקמח ומגררים מעליו את החמאה בפומפייה דקה. מוסיפים את השמנת החמוצה, מלח וסוכר ומשפשפים את החומרים בין כפות הידיים, עד שמתקבל בצק פירורי. מחברים את הפירורים לבצק אחיד (אם הוא יבש ומתפרק מוסיפים מעט מים, ואם הוא דביק מדי – מעט קמח).
- מניחים את הבצק במרכז נייר אפייה, מקמחים אותו קלות ומרדדים לעלה שיכסה את תחתית התבנית ודפנותיה.
- מעבירים את הבצק לתבנית (לא זורקים את נייר האפייה) ומהדקים אותו לתחתית ולדפנות. דוקרים את הבצק בכמה מרומות באמצעות ומאחסנים 15 דקות במקפיא.
- מחממים את התנור ל-180 מעלות.
- פורשים על הבצק את נייר האפייה, מניחים עליו קטניות יבשות (בתור משקולת, אחר כך זורקים) ואופים 15 דקות. מוציאים ומשאירים את התנור פועל. מסירים את הקטניות ואת נייר האפייה.
- המלית והאפייה: מערבבים בקערה לבלילה אחידה את השמנת החמוצה, הביצים, השמנת המתוקה, גבינת הפרמזן, המלח והפלפל. יוצקים את הבלילה על הקלתית.
- מערבבים את עגבניות השרי והפלפל עם הפסטו ומסדרים על הבלילה. אופים 30 דקות, עד שהמאפה מזהיב ואינו רוטט במרכזו. מניחים לטארט להצטנן מעט לפני שמגישים.