אופן ההכנה:
- מבשלים את תפוחי האדמה בקליפתם, עד שהם מוכנים. מצננים, מקלפים ומועכים לפירה. מוסיפים 1/2 כפית מלח, מערבבים ומצננים במקרר חצי שעה.
- המלית: מחממים את השמן במחבת, מוסיפים את הבצל ומטגנים אותו עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות ומטגנים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב, עד שהנוזלים מתאדים. מוסיפים את יתר מרכיבי המלית, מערבבים ומורידים מן האש. מצננים במקרר חצי שעה.
- ההרכבה: פורסים נייר אפייה על משטח עבודה. מפזרים מעט עלי רוזמרין ומניחים במרכז מחצית מכמות הפירה. משטחים את הפירה לריבוע בגודל 30X30 ס"מ. שמים מחצית מכמות המלית לאורך אחת הצלעות של המלבן. נעזרים בנייר האפייה ומגלגלים לכדי רולדה עטופה בנייר האפייה. מעבירים למגש ומכניסים למקפיא לשעתיים-שלוש, לייצוב. חוזרים על התהליך עם הרולדה השנייה.
- מחממים את התנור ל-190 מעלות, מוציאים את הרולדות ומניחים אותן בתבנית, מורחים בביצה טרופה ואופים 30 דקות, עד להזהבה. מגישים חם.