שומר ממולא בשר ואורז
כשר
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
345 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
26
מצרכים
9
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
למלית:
1/2
ק"ג
בשר בקר, טחון או כמות זהה של פטריות קצוצות
2
כוסות
אורז, שטוף
2
יח'
עגבניות, מגורדות בפומפייה
2
כפות
רסק עגבניות
1/2
יח'
לימון, קצוץ דק עם הקליפה
1
כוס
שמיר, קצוץ
1
כוס
נענע, קצוצה
5
יח'
שיני שום, קצוצות
1
יח'
פלפל אדום טרי וחריף, קצוץ ללא הגרעינים והעוקץ
2
כפיות
מלח גס
1
כפית
סוכר
קורט מלח לימון
1/2
כפית
פלפל שחור גרוס
5
כפות
שמן
לירקות:
2-3
יח'
פקעות שומר
4-5
יח'
קישואים מאורכים
4-5
יח'
קישואים עגולים
4-5
יח'
פלפלים צבעוניים
>> אפשר להשתמש בכל ירק שאוהבים במקום אלה המוצעים כאן
לרוטב:
4
כוסות
מים
2
כפיות
מלח גס
2
יח'
שיני שום, קצוצות
1/2
כפית
צ'ילי חריף, גרוס
5
כפות
שמן זית
1
כפית
סוכר
קורט מלח לימון
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
אופן ההכנה:
  1. המלית - מערבבים את כל מרכיבי המלית לתערובת אחידה.
  2. הירקות - חולטים את פקעות השומר כמה דקות במים רותחים ומפרקים בדומה לבצל. מרוקנים את הקישואים מתוכנם ומכינים את הפלפלים למילוי.
  3. ממלאים את הירקות במלית ומסדרים בתוך סיר רחב.
  4. מחממים את התנור ל-125 מעלות.
  5. הרוטב - מערבבים את מרכיביו ויוצקים באופן שווה על הממולאים. מבשלים על להבה נמוכה עד שמגיעים לרתיחה.
  6. מכסים ומכניסים לתנור ל-5-4 שעות. בודקים מדי פעם שהנוזלים לא הצטמצמו יתר על המידה. מוסיפים מים אם חסר. מגישים חם.