וריאציה אלגנטית על עוגת הביסקוויטים שגדלנו עליה – משטחי ביסקוויטים בטעם שוקולד, שמפרידים בין שכבות מנחמות של קרם מסקרפונה עשיר, ולמעלה מרבד של כדורי קליק שובבים. למרבה השמחה החינניות לא באה על חשבון קלות ההכנה. אבל שימו לב: לקבלת עוגה מדויקת יש להצטייד בשקף אפייה. כמו כן, העוגה צריכה להתייצב במשך לילה במקרר.

עוגת ביסקוויטים
(צילום: דניה ויינר, סטיילינג: דיאנה לינדר)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית מתפרקת בקוטר 24 ס"מ
למלית:
500
מ"ל
שמנת מתוקה 38%
(2 מיכלים)
500
גרם
גבינת מסקרפונה
(שני מיכלים)
65
גרם
סוכר
(1/3 כוס)
30
גרם
אבקת סוכר
(1/4 כוס)
80
מ"ל
ליקר אייריש קרים
1
כפית
תמצית וניל
לשכבות:
375
גרם
ביסקוויטים בטעם שוקולד
(1.5 חבילות)
לעיטור:
4-3
חבילות כדורי שוקולד קליק
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגת ביסקוויטים ומסקרפונה
אופן ההכנה:
1. מרפדים את בסיס התבנית בנייר אפייה ומניחים בדפנות שקף לאפייה.
2. מכינים את המלית: מערבבים את חומרי המלית לבלילה אחידה בקערת המיקסר בעזרת מרית או מקצף ידני. מחברים את המקצף ומקציפים במהירות גבוהה 5-3 דקות לקרם יציב.
3. מרכיבים את העוגה ומקררים: מניחים שכבה אחידה של ביסקוויטים על בסיס התבנית (יהיה צורך לשבור את חלקם לגודל הרצוי), מורחים עליהם בעדינות כרבע מכמות הקרם ומיישרים את פני השטח. מניחים מעל שכבה נוספת של ביסקוויטים ומורחים מעל שכבת קרם נוספת. יוצרים כך 4 שכבות של ביסקוויטים וקרם בסה"כ. מסיימים בשכבת קרם.
4. מכסים את העוגה בניילון נצמד ומקררים 8 שעות לפחות ורצוי לילה.
5. מעטרים ומגישים: מחלצים את העוגה מהתבנית ומסירים את השקף. מסדרים כדורי קליק על העוגה במעגלים החל משולי העוגה ולכיוון פנים.
6. מגישים קר. שומרים את העוגה מכוסה במקרר עד 4 ימים נוספים.
גיוונים: משתמשים בביסקוויטים בטעמים אחרים, למשל וניל או קרמל (לוטוס). אל תשכחו שביסקוויטים כהים ייצרו עוגה עם שכבות יפות יותר.
מחליפים את ליקר האייריש קרים בשילוב של ליקר קפה וכפית אבקת קפה נמס או בליקר אגוזים (פרנג’ליקו) או פשוט ב-2 כפות אבקת קקאו מעורבבות ב-1/4 כוס חלב.
מחליפים את העיטור בכדורי שוקולד לבן, בתלתלי שוקולד או בשילוב של כמה סוגים.
המתכון מתוך אתר השולחן. לעוד מתכוני עוגות גבינה





