ביניים
המצרכים (לתבנית בקוטר 20 ס"מ):
לקלתית -
150 גר' פתי בר 75 גר' חמאה טבעונית מומסת
למילוי הגבינה - 750 גר' (3 צנצנות) שמנת קשיו בטעם טבעי 400 מ"ל (1 פחית) קרם קוקוס 150 גר' סוכר 4 כפות קורנפלור 1 כפית משחת וניל (או 2 כפיות תמצית וניל איכותית) מיץ מחצי לימון גרידת מלימון אחד (רק החלק הצהוב בלבד)
לציפוי - 300 גר' קונפיטורה - לבחירתכם
1 צפייה בגלריה
מעדני הטבע עוגה טבעונית
מעדני הטבע עוגה טבעונית
עוגת גבינה טבעונית
(צילום: חן זבולון)
אופן ההכנה:
  1. מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים קלות תבנית קפיצית בקוטר 20 ס"מ ומניחים נייר אפייה על התחתית ועל צדי התבנית.
  2. מכינים את התחתית - טוחנים במעבד מזון את הפתי בר לפירורים, ומוסיפים את החמאה המומסת. מערבבים היטב עד שהכל מתאחד.
  3. מעבירים את תערובת הפירורים לתבנית ומועכים היטב לכיוון תחתית התבנית. מהדקים היטב. שומרים בצד או במקרר.
  4. מכינים את המילוי - במיקסר מערבבים יחד את כל חומרי המילוי עד שהכל מאוחד למסה אחת. שימו לב - יש לגרד את דפנות הקערה.
  5. שופכים את מילוי הגבינה על תחתית הביסקוויטים שבתבנית, ומיישרים בעזרת מרית את החלק העליון.
  6. עוטפים היטב את תחתית התבנית ואת הצדדים בשכבה כפולה של נייר אלומיניום, ומהדקים בצורה כזאת ששהתבנית תהיה אטומה, ונוזלים לא יוכלו לזלוג ממנה החוצה.
  7. מניחים את התבנית במגש תנור גדול ומכניסים לתנור. מוזגים מים רותחים לתבנית הגדולה בגובה של 4 ס"מ. מכניסים את התבנית לתנור ואופים במשך שעה.
  8. מכבים את התנור ונותנים לעוגה "לנוח" בתנור שעה נוספת. לאחר שעה פותחים את דלת התנור, ומניחים לעוגה להתקרר עד שהיא מגיעה לטמפפרטורת החדר (בשלב הזה העוגה עדיין רוטטת, אל דאגה, היא תתייצב במקרר).
  9. מסירים את נייר האלומיניום, מכסים בניילון נצמד את התבנית ומכניסים את העוגה למקרר להתייצב לפחות ל-4 שעות.
  10. מחממים את הקונפיטורה כחצי דקה במיקרו, עד שהמרקם שלה מעט נוזלי ונוח לעבודה. שופכים את הקונפיטורה בעדינות על פני העוגה, ומגישים.
חן זבולון היא השפית והבעלים של מעדני הטבע - מעדניית אונליין