בשיתוף אסם נסטלה


זה קורה בדרך כלל כשאנחנו יושבים מול הטלוויזיה, או אולי עובדים מול המחשב, הצורך הזה לנשנש משהו תוך כדי משתלט עלינו ואנחנו רצים למטבח ומוציאים מכל הבא לידי, וזה לא מדלג על הילדים שלנו. בין אם אתם אוהבים לנשנש ובין אם מחפשים נשנוש בריא יותר עבורכם ועבור הילדים, זה הזמן ללמוד איך מכינים נשנוש מזין יותר – כדורי דגני בוקר.
רון יוחננוב, שף, בלוגר ומנחה סדנאות, מארח באולפן בסדרת "מבשלים עם ילדים" במסגרת פרויקט "מתכון לחיים טובים" המשותף ל"ידיעות אחרונות", ynet ואסם נסטלה, את נעמה פייקש, דיאטנית קלינית באסם נסטלה, ויחד הם משוחחים על הדרך לנשנושים בריאים יותר וגם איך אפשר לשלב את הילדים בעשייה ולמה זה חשוב.
2 צפייה בגלריה
כדורי דגני בוקר
כדורי דגני בוקר
רון ונעמה מכינים כדורי דגני בוקר
(צילום: אביגיל עוזי)

כדורי דגני בוקר

המרכיבים (לכ-30 כדורים):
2 בננות בשלות
1 כוס תמרים מגולענים (אפשר גם תמרים מוואקום)
2 כוסות דגני דגני בוקר מופחתים סוכר
3/4 כוס טחינה גולמית
1/2 כוס דבש
כוס אגוזים לבחירה (שקדים, אגוזי מלך, בוטנים וכו')
חצי כפית קינמון (לא חובה)
אפשרויות לציפוי:
קוקוס
שוקולד מריר איכותי (מעל 60% מוצקי קקאו) מומס
קוואקר
אופן ההכנה:
  1. טוחנים במעבד מזון עם להב פלדה את כל המרכיבים לתערובת אחידה.
  2. מגלגלים לכדורים של כ-30 גרם כל אחד.
  3. מצפים את הכדורים בקוקוס, שוקולד מריר מומס או קוואקר, ושומרים בקירור.
2 צפייה בגלריה
כדורי דגני בוקר
כדורי דגני בוקר
כדורי דגני בוקר
(צילום: אביגיל עוזי)

עוד כמה דברים שחשוב לדעת:

  • כשאתם בוחרים דגני בוקר לילדים שלכם, מומלץ לבחור במוצר שאינו מסומן באדום.
  • אגוזים הם שומן בריא.
  • חפשו מוצרים מדגנים מלאים ושלבו אותם בתזונה שלכם.
  • שלבו את הילדים בעשייה במטבח, זה יגרום להם להרגיש שותפים ויפתח לא רק את הטעמים להם הם ייחשפו אלא גם יגביר גם הנכונות שלהם לטעום
  • שיתוף פעולה עם הילדים בהכנה מפעילה אותם ומאתגרת אותם מוטורית וגם מייצרת זמן משפחתי מהנה.
בשיתוף אסם נסטלה