משרד הבריאות ביטל היום (ה') את צו הסגירה שהוציא ביום שני למסעדת "ויוינו" הפופולרית בכיכר אליזבט 1 בחיפה. מפקחי בריאות הסביבה בלשכת הבריאות המחוזית והווטרינר העירוני של עיריית חיפה ביקרו במקום בעקבות תלונה על הרעלת מזון בקרב סועדים במקום וגילו ממצאים חמורים.
רופאת הנפה ד"ר רנא שיבלי עדכנה כי היום נערכה ביקורת נוספת שבה נמצא כי הליקויים המהותיים שנצפו בעסק ושהיוו עילה להוצאת הצו תוקנו. "לאור כך, הוסרה הסכנה לבריאות הציבור", נמסר ממשרד הבריאות.
2 צפייה בגלריה
מסעדה
מסעדה
ליקויים קשים במסעדה הפופולרית בחיפה. אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
בביקורת שנערכה השבוע נמצאו ליקויים חמורים, "באופן שמסכן את בריאות הציבור באופן מיידי", קבעה רופאת נפת חיפה ד"ר רנא שיבלי בצו שפרסמה. "נוכח הממצאים הללו קיים חשש ממשי כי בהיעדר צו סגירה קיימת סכנה ממשית לבריאות הסועדים במקום. בשל מיידיות הסכנה, אני מוציאה צו הפסקה מנהלי לעסק לפני שימוע".
רשימת הליקויים במסעדת ויוינו ארוכה וכוללת את הבעיות הקשות הבאות:
רמת הניקיון בעסק ירודה ונראה שלא בוצע ניקיון יסודי מזה זמן רב. בין היתר אותרו מתקני קירור מלוכלכים עם עובשים, חלקם במאווררי ונטה, ציוד מלוכלך, לכלוך ועובשים בתקרה.
גבינות קשות הוחזקו בטמפרטורת החדר. נמדדה טמפרטורה של 12 מעלות במקום 7-3 כנדרש לפי הוראות היצרן. מזון מוכן הוחזק בחלל המטבח ו/או במקררים ולא כוסה כראוי. בין היתר הוחזקו כך מרקים.
אין הפרדות במתקני הקירור בין מזון גולמי למוכן ובין סוגי בשר שונים – סכנה לזיהום צולב. בקופסאות עם תוויות יצרן של עופות אוחסן מזון מוכן ומזון בתהליך – סכנה לזיהום צולב. במהלך הביקורת הושמדו כמויות גדולות של מזון שאוחסן בקופסאות אלו.
בעמדת המשלוחים ובבר נצפו מעופפים רבים, רוב התשתיות והציוד אינם מתוחזקים כראוי, שבורים בלויים וחלודים. בין היתר קרשי החיתוך בלויים.
כמו כן נמצא כי אין חלוקה למדורי עבודה למניעת הצטלבות בטיפול בין מזון גולמי למזון מוכן. בין היתר נמצאו כלים עם ברוקולי לא שטוף בפס חם ליד מזון מוכן, שרימפס הוחזק בסלטייה עם מזון מוכן, שטיפת עגבניות התבצעה באזור שבו מכינים בצק.
2 צפייה בגלריה
חיידקי ליסטריה במעבדה
חיידקי ליסטריה במעבדה
סכנה להתפתחות זיהומים. אילוסטרציה
(צילום: shutterstock)
עוגיות פאדג' שהתקבלו קפואות, הופשרו בטמפרטורת החדר מלילה קודם – בניגוד למותר. .בעת הביקורת נשטפו עגבניות ללא חומר ניקוי ייעודי. מאכלים רבים מוכנים בעסק בשיטת "בשל-צנן" בהיעדר מקרר משב (בלסט צ'ילר) באופן שמהווה סכנה להתרבות חיידקים פתוגנים. מזון הוקפא בניגוד לנהלים.
בחדר קירור אוחסן מזון מוכן יחד עם מאכלי ים להפשרה, כמו כן הריצוף בו פגום, מזון מוכן הוחזק בארגזים ובמדפים מלוכלכים. באזור אפייה אותרה רטיבות בתקרה, חלק מהקירות אינו מחופה באריחי קרמיקה, הגומייה במקרר קרועה ובצקים הוחזקו במגשים מלוכלכים.
הפקחים גילו פתחים ושברים רבים בקירות וברצפה, הצטברות מים במתקני הקירור ובסביבתם, ואף על קופסאות. חלק מהקירות באזור העבודה אינם מחופים באריחי קרמיקה.
פחי האשפה עלו על גדותיהם והיו ללא מכסה. בעת הביקורת לא הייתה אספקת מים חמים. .בנוסף, בעסק כ-150 מקומות ישיבה וארבעה תאי שירותים בלבד. בחצר העסק קיים אזור מקורה וחשוף שבו מוצבים מתקני קירור והקפאה רבים. כמו כן מאוחסנים באזור זה קופסאות וכלים לאחסון מזון החשופות לזיהום.
ממסעדת "ויוינו" נמסר בתגובה לביטול צו הסגירה: "אנו שמחים לעדכן כי המסעדה שבה לפעילות מלאה ומעריכה את שיתוף הפעולה ההדוק עם משרד הבריאות. אנו במסעדת ויוינו חיפה, מבינים את האחריות הגדולה המוטלת עלינו ואת חשיבות האמון שלקוחותינו רוחשים לנו לאורך השנים. המסעדה הפכה לבית קולינרי מוביל בזכות המחויבות שלנו לאיכות ולשירות. כחלק מרשת המחויבת לערכים של שקיפות ומצוינות. אנו לוקחים אחריות ומתחייבים להמשיך לשמור על הסטנדרטים הגבוהים ביותר של בטיחות, איכות ושירות. מתוך מחויבות עמוקה ללקוחותינו, אנו עורכים תהליכי למידה והפקת לקחים, על מנת לוודא שמקרים דומים לא יישנו בעתיד".
פורסם לראשונה: 21:02, 06.01.25