בשיתוף חברת מרק
צפו בכתבה המלאה:
מלנומה היא אחת המחלות המורכבות ביותר בתחום הסרטן, אך הבשורות הטובות הן שהטכנולוגיה הרפואית המתקדמת מציעה היום שפע של פתרונות, גם בשלבים מוקדמים וגם במצבים מתקדמים יותר. בפרק חדש של "מישהו מטפל בך", תכנית הבריאות של ישראל ברשת, התארח ד"ר נתנאל אשר, מנהל המרכז לגידולי עור ומלנומה בבית החולים בילינסון, מומחה בעל שם עולמי בתחום, לשיחה עם ד"ר מאיה רונן על החידושים האחרונים בתחום.
מה חשוב לדעת על מלנומה?
"מלנומה היא גידול של העור, המהווה 4 אחוזים מכל גידולי העור, ונחשב לסרטן המסוכן מכולם", מסביר ד"ר אשר. המחלה מאובחנת בשלבים שונים - שלבים 1 ו-2 כוללים חדירה לתוך העור ללא התפשטות נוספת, ואילו בשלב 3 המחלה כבר התפשטה לבלוטות הלימפה.
כיום קיימים טיפולים מונעים כבר בשלב 2 של המחלה. "בשלבים 1 ו-2 מורידים את הנגע עצמו ואז גם דוגמים את בלוטת הזקיף", מפרט ד"ר אשר. "בשלב 3, כאשר הבלוטות בולטות ונראות בהדמיה, נדרש ניתוח גדול יותר שנקרא דיסקציה, ולאחריו ניתן טיפול מונע".
חידושים, סל התרופות והליווי הרפואי
אחד החידושים המשמעותיים הוא הטיפול האימונותרפי. "בשלבים 2 ו-3 אנחנו נותנים טיפול באימונותרפיה אנטי PD1 שניתן במשך שנה", מסביר ד"ר אשר. בנוסף, בשלב 3 קיימת אפשרות לטיפול ביולוגי בכדורים, המעכב מוטציה הנקראת BRAF, הקיימת אצל כמחצית מהמטופלים.
"סל הבריאות בארץ הוא מדהים", מדגיש ד"ר אשר. "תרופות שבארצות אחרות עדיין לא אושרו בסל הבריאות נמצאות כבר עכשיו אצלנו בסל." זמינות הטיפולים החדשניים מאפשרת למטופלים הישראלים גישה למגוון רחב של אפשרויות טיפול.
המרכז לגידולי עור ומלנומה בבילינסון מציע למטופלים תמיכה מקיפה. "חולי מלנומה לא לבד", מדגיש ד"ר אשר. "יש צוות מקצועי רב תחומי שמכיל את כל התחומים ויודע לתת ליווי רפואי, סיעודי, תזונאי - ממש 360 מעלות." בנוסף, העמותה הישראלית למלנומה מספקת תמיכה נוספת למטופלים ומשפחותיהם.
"מלנומה היום זה לא מה שהיה לפני 10-15 שנה", מסכם ד"ר אשר באופטימיות. "היום יש תרופות שמשפרות את ההישרדות ואת איכות החיים של המטופלים. בעבר, מי שהגיע לשלב 4 היה נחשב חולה סופני. היום אנחנו מטפלים בהם וחמישית או רבע מהמטופלים, גם אם הם בשלב גרורתי, שורדים.
מוגש כשירות לציבור על ידי חברת מרק
פורסם לראשונה: 17:03, 09.02.25