על רקע העלייה באנטישמיות בכל רחבי העולם, השיק דווקא איחוד האמירויות תערוכה ייחודית לזכר השואה. זו מוצגת מוזיאון מפגש הציביליזציות בדובאי, ולאירוע הפתיחה שהתקיים השבוע הוזמנו ראשי הקהילה היהודית במדינה, שגריר ישראל באיחוד האמירויות, איתן נאה - ושגריר גרמניה, פטר פישר.
התערוכה היא הראשונה במדינות המפרץ לזכר השואה - ועוצבה כדי להעלות מודעות לזוועות השואה בקרב קהילות מקומיות באמירויות, כמו גם בקרב תושבי דובאי ותיירים מהעולם המגיעים אליה. היא מסקרת את שרשרת האירועים שהובילה עד לשואה, ומציגה גם את סיפוריהם האישיים של יהודים ממדינות ערב. התערוכה נותנת מקום לחסידי אומות העולם הערבי, שהצילו את חייהם של יהודים בשואה.
"חינוך הוא התרופה לבורות"
"אנו מודאגים מהעלייה באנטישמיות באירופה, בבריטניה ובארה"ב", אמר מייסד מוזיאון מפגש הציבילציות, אחמד עובייד אלמנצורי. "באמצעות חינוך ומידע למבקרים שלנו על השואה, ניצור יותר מודעות סביב הסכנה של הרטוריקה השלילית שמביאה למעשים... כמוסד תרבותי מוביל באיחוד האירופי, מאוד חשוב עבורנו להתמקד בחינוך אנשים על הטרגדיות של השואה, משום שחינוך הוא התרופה לבורות".
הרב הראשי של איחוד האמירויות, יהודה סרנה, הביע אף הוא דאגה רבה "מהזינוק בהתקפות האנטישמיות בערים מרכזיות ברחבי ארה"ב ואירופה". הוא הוסיף: "שכחנו כמה מהר שנאה יכולה להתפשט. משפחתה של אשתי ניצלה מהשואה על ידי רופא ערבי, מוחמד חלמי. הדוגמה האישית שלו והתערוכה הם תזכורת שעלינו לעמוד באתגר המאבק בקיצוניות כשכנים וכחברים".
נשיא הקהילה, רוס קריאל, מציין כי "תערוכת השואה החדשה בדובאי היא ייחודית באזור כולו. היא משקפת שיח חדש המתהווה באיחוד האמירויות הערביות, הנעוץ בכבוד הדדי וחמלה אנושית, ומספק מקור של תקווה והרגעה". הוא הודה למוזיאון "על החזון והאומץ שלו לעמוד לצד רעיון האנושיות המשותפת שלנו".