תבשיל חורפי טעים מאוד, שאפשר גם לשכלל: תוספת נוזלים בבישול תהפוך אותו למרק־ארוחה, ואם תחליפו את הכמון ואת זרעי הכוסברה ב־1/2 כפית רוזמרין קצוץ וב־2 עלי מרווה, תהפכו אותו למנה עם אופי איטלקי.

תבשיל מהיר
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
750 גרם נתח שייטל, אנטרקוט או סינטה (ואפשר גם פרגיות או חזה עוף), חתוך לקוביות בגודל 2 סמ"ר
1/4 כוס שמן
2 בצלים, קלופים וקצוצים
6 פלפלים אדומים, קצוצים
6 שיני שום, קלופות וקצוצות
1 פלפל ירוק חריף, נקי מגרעינים וקצוץ
1/2 כפית כמון
1 כפית זרעי כוסברה
מלח, פלפל שחור
1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
2 כפיות פפריקה מתוקה
3 כוסות (600 גרם) שעועית לבנה מבושלת ומסוננת (מבישול ביתי, מקופסה או מהקפאה)
מים
:רשימת קניות עבור המתכון
קדרה מהירה: תבשיל בשר עם שעועית ופלפלים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/9899jo75kההכנה
1. מחממים בסיר את השמן ומטגנים את הבצלים כ־5 דקות. מוסיפים את הפלפלים ומטגנים עוד 5 דקות. מוסיפים את השום, הפלפל החריף, הכמון, זרעי הכוסברה, מלח ופלפל ומטגנים דקה נוספת תוך ערבוב.
2. מוסיפים את רסק העגבניות, הפפריקה, השעועית ו־1 כוס מים. מכסים ומביאים לרתיחה. מנמיכים את הלהבה לבינונית ומבשלים עוד 20 דקות.
3. מוסיפים את נתחי הבשר, יוצקים מים עד כיסוי תכולת הסיר ומבשלים 10 דקות נוספות. מסירים מהכיריים ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים במקרר או עד 3 חודשים במקפיא.








