
עוגיות שומשום
(צילום: שרית גופן, סגנון: נעה קנריק)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 25x35
2 ביצים
1/2 כוס (100 גרם) סוכר
1/4 כוס קורנפלור
1/4 כוס קמח תפוחי אדמה
2 כוסות (200 גרם) שומשום
קליפה מגוררת מ־1 לימון
3 כפות מיץ לימון
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות שומשום ב-6 מרכיבים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/98bb5fdmwההכנה (כ־40 יחידות)
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו (או 180 מעלות בחום עליון ותחתון). משמנים את התבנית ומרפדים את תחתיתה בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות גבוהה כ־2 דקות, עד שהביצים מבהירות. מורידים את מהירות המערבל, מוסיפים את יתרת המרכיבים ומקציפים עוד כחצי דקה, להטמעה ולפיזור אחיד.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים לשכבה אחידה. אופים כ־20 דקות, עד שהמאפה נראה יציב. מוציאים ומצננים כחצי שעה. חותכים למרובעים. מגישים.
- איך שומרים? עד 4 ימים, בכלי סגור בטמפרטורת החדר.








