סלט שומר, תפוז ומשמש מיובש
כשר
טבעוני
זמן הכנה
15 דקות
זמן כולל
15 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
13
סלט שומר, תפוז ומשמש מיובש
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
מצרכים
4
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 יחידות שומר
1 תפוז
אפשרות: 1/2 אשכולית אדומה
10 משמשים מיובשים, קצוצים
חופן עלי פטרוזיליה
חופן עלי שמיר
אפשרות: אגוזי פקאן או מלך, קצוצים
לרוטב:
1 כף חרדל דיז'ון חריף
2 כפות דבש, סילאן או מייפל טבעי
1 כפית שמן שומשום
3 כפות מיץ לימון
3 כפות שמן זית
מלח ופלפל שחור, גרוסים
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. קוטמים את קצות גבעולי השומר ואת התחתית. פורסים אותו לרוחבו, לפרוסות דקיקות.
2. קולפים את התפוז (ואת האשכולית, אם רוצים) ומפלטים לפלחים, ללא הציפה הלבנה.
3. מעבירים את השומר והתפוז (והאשכולית, אם משתמשים) לקערה. מוסיפים את המשמשים הקצוצים ואת עלי הפטרוזיליה והשמיר.
4. הרוטב: מערבבים היטב את כל מרכיביו. יוצקים על הסלט ומערבבים.
5. אם רוצים, מוסיפים אגוזים. מגישים.