פאי פרג ודובדבנים

פאי פרג ודובדבנים בתחפושת

לכבוד פורים גם הפאי המרשים הזה התחפש, ועטה על עצמו מעטפת צורות פריכה. התוצאה: יפהפייה ומקורית (ומשאריות הבצק תוכלו להכין עוגיות חמאה נפלאות למשלוח מנות)

פורסם: 25.02.21, 09:03
המרכיבים
(תבנית קפיץ בקוטר 24 ס"מ)
לבצק
  • 200 גרם חמאה
  • 1/2 1 כוסות (210 גרם) קמח
  • 1/2 1 כוסות + 2 כפות (230 גרם) קורנפלור
  • 1 ביצה + 1 חלמון
  • 1 כוס (120 גרם) אבקת סוכר
  • 1 כפית (5 גרם) אבקת אפייה
  • 1 כפית תמצית וניל
למלית
  • 1/3 3 כוסות (800 מ"ל) חלב
  • 2/3 כוס (130 גרם) סוכר
  • 1/2 כפית קינמון טחון
  • קליפה מגוררת מ־1 לימון
  • 200 גרם פרג טחון, מומלץ טרי
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 1/3 כוס + 1 כף (80 גרם) סולת
  • 300 גרם דובדבנים מוקפאים מופשרים או משומרים ומסוננים
  • להברשה: 1 ביצה טרופה

ההכנה

1. הבצק: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה (או בקערת מעבד המזון) את כל מרכיביו, ומעבדים כ־3 דקות לבצק אחיד. עוטפים את הבצק בניילון נצמד, מעבירים למקרר ומצננים שעתיים לפחות (ועד יממה).
2. משמנים את התבנית ומרפדים בנייר אפייה. מרפדים גם מגש או צלחת בנייר אפייה.
3. מקמחים את משטח העבודה. מניחים עליו את הבצק, מפרידים כ־1/5 ממנו ומניחים בצד. מרדדים את החלק הגדול לעיגול גדול בקוטר של כ־35 ס"מ ובעובי כ־4 מ"מ. מעבירים לתבנית ומהדקים היטב לתחתית ולדפנות, כדי ליצור שוליים גבוהים. מאחסנים במקפיא עד לשימוש.
4. מרדדים את יתרת הבצק לעיגול בעובי כ־1/2 ס"מ. מניחים על המגש או הצלחת ומעבירים למקפיא עד לשימוש.
5. המלית: שמים בסיר בינוני את החלב, הסוכר, הקינמון וקליפת הלימון, ומבשלים על להבה בינונית כ־2 דקות. מוסיפים את הפרג, הקורנפלור והסולת, מערבבים ומבשלים כ־4 דקות תוך כדי ערבוב, עד שהעיסה מסמיכה. מסירים מהכיריים ומערבבים עוד כ־2 דקות, לצינון המלית. מוסיפים את הדובדבנים, מערבבים בעדינות ומעבירים למקרר ל־7–8 דקות, לצינון קל.
6. מחממים את התנור ל־180 מעלות בתוכנית טורבו.
7. מוציאים את הבסיס מהמקפיא, יוצקים עליו את המלית ומחזירים למקפיא עד לשימוש.
8. מוציאים מהמקפיא את עיגול הבצק המרודד, וקורצים ממנו צורות לפי החשק. מוציאים את העוגה ומניחים עליה את הצורות במרווח, כך שגם המלית תיראה. מברישים את הצורות בביצה.
9. אופים 50-45 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית יציבה. מוציאים ומצננים כ־20 דקות. מעבירים למקרר ומצננים עוד כ־20 דקות לפחות. מגישים.
טיפ: משאריות הבצק אפשר להכין עוגיות נפלאות: מרדדים מחדש, קורצים עיגולים ואופים כ־12 דקות ב־170 מעלות. מצננים, ואם רוצים בוזקים אבקת סוכר
  • זמן הכנה: כ־45 דקות, לא כולל אפייה וצינון
  • דרגת קושי: בינוני־מורכב
  • איך שומרים? במקרר, עד 4 ימים
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.