עוגת ג'ינג'ר וקרם גבינה

עוגת ג'ינג'ר וקרם גבינה

משעמם לכם באגף הבחושות? קבלו עוגת שכבות יפהפיה שמעקצצת מִטעמים לא שגרתיים. לא רוצים להתעסק עם שכבות? יש לנו פתרון

פורסם: 14.10.21, 09:20
לא חייבים שכבות: אפשר לאפות את העוגה בתבנית בקוטר 26-24 ס"מ, להפחית בחצי את מרכיבי המלית ולצפות את העוגה בשלמותה. אפשר גם לוותר על הציפוי לחלוטין – העוגה נהדרת בפני עצמה.

המרכיבים

(2 תבניות בקוטר 15 ס"מ או 2 תבניות אינגליש קייק)
  • 5 ביצים בגודל L
  • 1/3 1 כוסות (270 גרם) סוכר
  • 1 כוס (240 מ"ל) שמן
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 1 גביע (200 גרם) שמנת חמוצה, אחוזי שומן לפי הטעם
  • 1 כף שטוחה אבקת ג'ינג'ר
  • 1 כף שטוחה קינמון טחון
למלית ולציפוי
  • 100 גרם חמאה, רכה
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 2 גביעים (500 גרם) גבינת שמנת
  • 5%-30% שומן
  • לציפוי: 250 גרם שבבי קוקוס

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). משמנים ומקמחים את התבניות.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים והסוכר ומקציפים במהירות בינונית־גבוהה 5-4 דקות, לקרם תפוח ובהיר. מזלפים פנימה את השמן ומקציפים קצרות לאיחוד. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את הקמח, אבקת האפייה, השמנת והתבלינים. מקציפים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. מעבירים לתבניות ומיישרים.
3. אופים 35-30 דקות, עד שקיסם הננעץ במרכז העוגות יוצא יבש. מוציאים ומניחים לצינון.
4. המלית והציפוי: שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ומערבלים במהירות בינונית לקרם בהיר. מוסיפים את אבקת הסוכר ומערבלים לקרם סמיך. מנמיכים את מהירות המערבל, מוסיפים את גבינת השמנת ומערבלים קצרות, רק עד שמתקבל קרם אחיד.
5. חוצים את העוגות לרוחבן, כך שמתקבלות 4 שכבות. מניחים את השכבה הראשונה על צלחת הגשה ומורחים עליה כף גדושה מהמלית, בצורה אחידה. מניחים עליה שכבת עוגה נוספת ומורחים גם עליה כף גדושה מהמלית. מכינים כך את כל שכבות העוגה. מצפים עם יתרת הקרם את פני העוגה ואת הדפנות ומפזרים את שבבי הקוקוס. מאחסנים במקרר 30 דקות לפחות. מגישים.

  • זמן הכנה: 35 דקות, לא כולל צינון ואפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? מכוסה במקרר, עד 5 ימים

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.