שף
שף
תבשיל פרגיות עם שעועית וחומוס

הילדים יבקשו עוד: רצועות פרגית עם שעועית וחומוס

חן מזרחי מנבחרת המשפיעניות של שף עם מנה סופר־קלה , שהדבר הכי קשה בה זה לחתוך את הפרגיות לרצועות ולהתאפק לא לחסל את כל הסיר

פורסם:
רצועות פרגיות דקות ועסיסיות שמתבשלות ברוטב אדום בניחוח מרוקאי, עם ירקות צבעוניים וגרגירי חומוס. זאת מנה סופר־קלה וטעימה, שהדבר הכי קשה בה זה לחתוך את הפרגיות לרצועות ולהתאפק לא לחסל את כל הסיר.
אני מכינה הרבה את התבשיל הזה, הוא מושלם לארוחת צהריים מהירה. בכל פעם הוא בווריאציה קצת אחרת: לפעמים אני מחליפה את השעועית הירוקה באפונה, לפעמים ברצועות גזר, בעיגולי קישוא, בפרחי כרובית או בכל ירק אחר שיש במקרר. בכל מקרה, הילדים שלי תמיד טורפים את זה.

המרכיבים (כ־6 מנות)
  • 1 קילו פרגיות, חתוכות לרצועות דקות
  • 1/4 כוס שמן
  • 1 בצל גדול, חתוך לרצועות דקות
  • 2 פלפלים אדומים, חתוכים לרצועות דקות
  • 4 שיני שום, כתושות
  • 2 כפות פפריקה מתוקה
  • 1 כפית ראס אל חנות
  • 2 כפיות מלח
  • 1/4 כפית פלפל שחור
  • 1 קופסה (100 גרם) רסק עגבניות
  • 1 כף סוכר חום כהה או סילאן
  • 1 קופסה (550 גרם) גרגירי חומוס משומרים, מסוננים
  • 3 כוסות מים רותחים
  • 1/2 שקית (300 גרם) שעועית ירוקה עדינה, קפואה (אין צורך להפשיר)
  • כ־1/2 צרור פטרוזיליה או כוסברה, קצוץ
ההכנה
1. בסיר גדול ורחב, לחמם את השמן על אש בינונית. להוסיף את הבצל ולטגן עד שמתחיל להזהיב מעט.
2. להוסיף את הפרגיות, להגביר מעט את האש ולטגן עד שמתחילות להזהיב.
3. להוסיף את הפלפלים האדומים ולטגן 2–3 דקות.
4. להוסיף את השום הכתוש ולטגן כמה שניות. להוסיף את הפפריקה, הראס אל חנות, המלח והפלפל ולטגן כדקה.
5. להוסיף את רסק העגבניות והסוכר החום (או הסילאן) ולערבב.
6. להוסיף את גרגירי החומוס ולערבב. להוסיף את המים הרותחים ולהביא לרתיחה. לכסות, להעביר לאש נמוכה ולבשל כ־15 דקות.
7. להוסיף את השעועית ואת הפטרוזיליה או הכוסברה (לשמור קצת בצד, להגשה). לכסות ולבשל עוד 10–15 דקות.
8. לפזר מעט כוסברה או פטרוזיליה ולהגיש עם אורז לבן או קוסקוס. בתיאבון.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button