שף
שף
מאפינס שיבולת שועל ופסטו

קחו אתכם לטיול: מאפינס שיבולת שועל ופסטו

במיוחד לטיולי ולאירוחי חול המועד, אסי רוז מנבחרת המשפיעניות של שף, מכינה מאפינס מלוחים בריאים וטעימים. והבונוס: המון אפשרויות לגיוון ושדרוג

פורסם:
מאפינס מלאי טעם וערכים תזונתיים, משביעים, נפלאים ואף פעם לא מאכזבים. אפשר להכין אותם בכל מיני גרסאות, ותמיד כיף להגיש אותם לצד ירקות טריים בבית, בפיקניק או במהלך טיול משפחתי.
את המאפינס אפשר לשמור עד חמישה ימים במקרר או עד חודשיים במקפיא. הם טעימים במיוחד כשהם חמימים (אפשר לחמם בטוסטר אובן או במיקרוגל).

החלפות אפשריות:
  • את הטחינה אפשר להחליף בממרח שקדים או בחמאת בוטנים טבעית.
  • את הפסטו – בממרח עגבניות או בטפנד זיתים.
  • את הגבינה – במוצרלה או בגבינה צהובה מגוררת.
  • אפשר גם לגמרי לוותר על הגבינה, אבל לא כדאי - היא מוסיפה המון.
  • את שיבולת השועל הדקה אפשר להחליף ב־1/4 1 כוסות שיבולת שועל עבה.
  • ואפשר כמובן לאפות בתבנית מרובעת ולקבל פשטידת שיבולת שועל־פסטו.

המרכיבים (12 מאפינס)
  • 4 ביצים
  • 1/4 כוס טחינה גולמית
  • 1/4 כוס שמן זית או שמן קוקוס
  • 1/2 כפית מלח
  • 2 כפות ממרח פסטו
  • 100-150 גרם גבינה מלוחה מפוררת לפירורים פיצקיים
  • 1/2 1 כוסות שיבולת שועל דקה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • תוספות אפשריות: בצל מטוגן, תירס, זיתים חתוכים, זרעי צ'יה, אגוזים קצוצים
ההכנה
1. נחמם תנור ל־175 מעלות, מומלץ בטורבו אבל לא חובה.
2. נערבב בקערה את הביצים עם הטחינה, שמן הזית (או הקוקוס), המלח והפסטו. נוסיף את הגבינה ונערבב שוב. נוסיף את שיבולת השועל ואבקת האפייה ונערבב שוב.
3. אם בחרתם להוסיף תוספות - זה הזמן להוסיף אותן ולערבב.
4. נעביר את העיסה לתבנית שקעים או לתבניות מאפינס. נאפה 15–20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש מהמאפינס. נוציא, נצנן מעט ונגיש בשמחה ענקית.

  • אסי רוז היא נטורופתית ומומחית לקולינריה בריאה. אינסטגרם: Essyroz, בלוג: essyroz.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת #המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button