שף
שף
משולשי פילו עם גבינה ודבש

משולשי פילו עם גבינה ודבש

חטיפים פריכים בסגנון יווני עשויים מבצק פילו שעוטפים מלית מתוקה של גבינה וסולת ונוטפים דבש. כשחושבים על זה, להכין אותם זה קצת כמו לקפל קישוט לסוכה

פורסם:
המרכיבים (12 משולשים)
למלית
  • 1/2 2 (600 מ"ל) כוסות חלב
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1/3 כוס (120 גרם) דבש
  • 1/2 כוס (100 גרם) סולת
  • 1 כפית תמצית וניל
  • אפשרות: כמה טיפות מי ורדים או מי זהר
  • 1 מכל (250 גרם) ריקוטה או גבינה לבנה 5%–9% שומן
  • 2 ביצים
להרכבת המנה
  • 4 דפי פילו, מופשרים
  • 100 גרם חמאה מומסת או שמן
  • להגשה: אבקת סוכר, דבש נוזלי, פיסטוקים או שקדים קצוצים
ההכנה
1. המלית: שמים בסיר את החלב, הסוכר והדבש ומחממים על להבה בינונית, עד שמגיעים לסף רתיחה והסוכר נמס. מוסיפים את הסולת ומערבבים למרקם דייסתי־רך. מסירים מהכיריים. מוסיפים את הווניל (ואת מי הוורדים או מי הזהר, אם רוצים) ואת הגבינה ומערבבים לעיסה אחידה. מצננים 5 דקות.
2. מוסיפים את הביצים ומערבבים.
3. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו). מרפדים תבנית תנור בנייר אפייה.
4. הרכבת המנה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה. מניחים עליו עלה פילו ומברישים אותו בחמאה או בשמן. מניחים עליו עלה נוסף ומברישים גם אותו. חותכים את העלים (זה על זה) ל־6 רצועות שוות. בקצה כל רצועה מניחים 2 כפות מהמלית. מקפלים את הבצק מעל המלית ליצירת משולש וממשיכים לקפל כל רצועה, לכל אורכה, למשולש רב־שכבתי. מהדקים את קו התפר. מכינים כך את שני עלי הפילו הנותרים עם יתרת המלית.
5. מניחים את המשולשים בתבנית ומברישים בחמאה או בשמן.
6. אופים 20-17 דקות, עד הזהבה. מוציאים. זורים אבקת סוכר ומטפטפים דבש, ואם רוצים מפזרים פיסטוקים או שקדים. מגישים חמים או בטמפרטורת החדר (אפשר לשמור כמה שעות, מכוסה, בטמפרטורת החדר או עד 4 ימים במקרר).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button