כבר עברנו את יום ההיפוך שחל ב־21 בדצמבר, ולמרות שמעכשיו הימים יתארכו, עדיין התחושה היא שהחורף רק מתחיל. ובימים הקרים האלה, כולנו חולמות על ביס מנחם, מזין וטוב, שלא מתפשר על כלום: לא על הטעם, לא על המרקם ובטח שלא על איכות המרכיבים. אז זה הזמן להכיר את קראמבל התפוחים ושיבולת השועל המושלם שלי. הוא כיפי וסופר־מזין, ומכינים אותו בכמה דקות במיקרוגל.
קראמבל תפוחים אישי במיקרוגל
טיפים:
- אפשר גם לאפות: אופים בכלי מתאים במשך 8–10 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות.
- אפשר להוסיף לתפוח גם מעט צימוקים או אוכמניות.
- את שכבת התפוחים אפשר להמתיק בכל ממתיק. בשכבת הקראמבל מומלץ להשתמש רק במייפל.
- את המנה המוכנה אפשר לשמור עד 3 ימים במקרר. מוסיפים מעט חלב ומחממים קצרות במיקרוגל.

קראמבל תפוחים מהיר
(צילום: אסי רוז)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לשכבת התפוח:
1 תפוח (מכל זן), מקולף וחתוך לקוביות
1 כף שיבולת שועל דקה מהירת הכנה
1 כף סירופ מייפל
3 כפות חלב, מכל סוג
קורט קינמון טחון (לא חובה, מוסף המון)
לשכבת הקראמבל:
1/4 כוס קמח שיבולת שועל (אפשר לטחון שיבולת שועל למרקם מתאים)
3 כפות שיבולת שועל דקה
1 כף סירופ מייפל
קורט פיצקי של מלח
:רשימת קניות עבור המתכון
חמים וטעים: קראמבל תפוחים אישי במיקרוגל
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/b1ondmsxwxההכנה
1. שכבת התפוח: נשים בקערה מתאימה לשימוש במיקרוגל את קוביות התפוח. נוסיף את כל שאר המרכיבים ונערבב.
2. הקראמבל: נערבב בקערה נפרדת את כל מרכיבי הקראמבל, כך שתתקבל עיסה פירורית. נפזר אותה בשכבה אחידה על התפוח שבקערה.
3. נחמם את הקערה במיקרוגל במשך כדקה וחצי עד 2 דקות (משך החימום תלוי בעוצמת החום של המכשיר). איך נדע שהמנה מוכנה? הריח שלה יהיה משכר ונראה בעבוע קטנטן בין פירורי הקראמבל.
4. נוציא ונמתין קצת, כי הקראמבל ממש חם כשהוא יוצא מהמיקרוגל. נאכל בתיאבון ובהנאה.










