אם רוצים להכין כמות קטנה של עראיס ולא להפעיל תנור, אפשר לטגן במחבת ששומנה קלות, על להבה בינונית־נמוכה ועם מכסה, במשך 6-5 דקות מכל צד, עד שהבשר עשוי. אם המלאווח מזהיב מהר מדי, הנמיכו את הלהבה.
טיפים לאפייה עם מלאווח
- הכי נוח לעבוד עם עלי מלאווח כשהם חצי מופשרים (לאחר כ־10 דקות הפשרה). בהפשרה מלאה הבצק דביק וגם קשה להסיר ממנו את הניילון.
- מומלץ לרדד אותם קלות לפני המשך השימוש, כדי לייצר עובי אחיד וגם כדי שהמאפים יתקבלו פריכים.
- ועוד משהו: ברשתות השיווק אפשר למצוא גם מלאווח ללא גלוטן.
ההכנה (4 מנות)
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
2. המלית: שמים בקערה את כל מרכיביה ומערבבים היטב.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה ומרדדים עליו את עלי המלאווח כך שיהיו בעובי של כ־3 מ"מ. מניחים 2 עלים בתבנית. מניחים על כל אחד מהם מחצית מכמות המלית ומפזרים ומהדקים אותה לכיסוי מלא ואחיד. דוקרים במזלג את העלים הנוספים ומכסים בהם את הבשר. מברישים את העלה העליון בביצה.
4. בעזרת גלגלת פיצה או סכין חדה חותכים לרבעים (אם קשה לחתוך, מקפיאים ל־15 דקות).
5. אופים כ־30 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומגישים חם, מומלץ לצד סלט טחינה.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר. מחממים 15-10 דקות בתנור שחומם ל־180 מעלות.








