שף
שף
עוגיות מעמול

ט"ו בשבט הוא תירוץ מושלם: מעמול תמרים בגרסה פריכה במיוחד

שרית נובק ("מיס פטל") מנבחרת המשפיעניות של "שף" מכינה את עוגיות התמרים הקלאסיות עם תוספת שהופכת אותן למוצלחות עוד יותר

פורסם:
ט"ו בשבט הגיע, חג המעמולים, וכמה שאני אוהבת את המעמולים האלה! תוספת הסולת לבצק הופכת אותו לפריך במיוחד, ובשילוב מילוי התמרים המתקתק – מדובר באחת העוגיות המוצלחות שיש.
את הצורה המהממת של המעמולים מקבלים על ידי שימוש בתבנית ייעודית או בצובטן מעמולים, את שניהם אפשר להשיג בקלות בשווקים ובחנויות. אם אין – פשוט מגלגלים לעוגיות כדוריות.


המרכיבים (כ־40 עוגיות)
  • 150 גרם סולת
  • 250 גרם קמח לבן
  • 200 גרם חמאה רכה
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 50 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 2 כפות מי זהר או מי ורדים (או טיפת תמצית + 2 כפות מים)
  • למלית: 250 גרם תמרים בוואקום
  • לפיזור: אבקת סוכר
ההכנה
1. מכניסים לקערה את כל מרכיבי הבצק ולשים בידיים לכדור (אפשר גם במערבל עם וו גיטרה). עוטפים את כדור הבצק בניילון ומכניסים למקרר למנוחה של 4 שעות לפחות.
2. מחממים תנור ל־170 מעלות (אפשר בתוכנית טורבו).
3. מוציאים את הבצק. תולשים ממנו חתיכה קטנה ומכדררים לכדור בקוטר 4-3 ס"מ.
4. עושים גומה קטנה, בעזרת האצבע, באמצע הכדור. לוקחים כמות קטנה ממלית התמרים ומכניסים אותה לגומה (אם התמרים נוקשים, לשים אותם קצת, כדי שיהיה נוח לעבוד איתם). סוגרים את הבצק ומגלגלים לכדור. אם יש צובטן או תבנית, יוצרים צורות בעוגייה. מניחים בתבנית. מכינים כך את כל הכמות.
5. מכניסים לתנור ואופים 15-13 דקות, עד שהתחתית מזהיבה מעט.
6. מוציאים מהתנור ומניחים לצינון. זורים אבקת סוכר ולא מפסיקים לנשנש.

  • שרית נובק היא בלוגרית וצלמת אוכל, כותבת את הבלוג "מיס פטל". אינסטגרם: misspetel, אתר: misspetel.com
  • לחצו כאן לכל המתכונים של נבחרת המשפיעניות של "שף"
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button