קציצות סלק
כשר
טבעוני
זמן הכנה
20 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
9
קציצות סלק
(צילום: בועז לביא, סגנון: ענת לבל)
מצרכים
10
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
גרם
800 גרם עד 1 קילו סלק, מבושל
1
בצל גדול
1
כוס
כוסברה או פטרוזיליה קצוצות דק
אפשרות: 1/4 כפית פפריקה חריפה
מיץ מ־1 לימון, מסונן
1
כוס
שיבולת שועל שלמה + אפשרות לעוד קצת
1/2
כפית
מלח
פלפל שחור גרוס
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. קולפים ומגררים גס את הסלקים ואת הבצל. סוחטים את הבצל מנוזלים. מעבירים אותם לקערה ומוסיפים את כל שאר מרכיבי הקציצות. מערבבים היטב. מניחים לכ־30 דקות, להתייצבות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו בנדיבות.
3. מערבבים שוב את העיסה. בידיים משומנות, יוצרים ממנה כדורים בקוטר כדורי פינג־פונג. אם הם מתפרקים, מוסיפים עוד כף־שתיים של שיבולת שועל ומערבבים היטב. מניחים בתבנית ברווח של כ־5 ס"מ זה מזה. מועכים־פוחסים קלות את הכדורים.
4. אופים 25-20 דקות, עד שהקציצות מתייצבות (צבען כמעט לא משתנה). מוציאים ובודקים אם הן מוכנות. אם צריך, אופים עוד כמה דקות. מגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים במקרר, ואפשר גם להקפיא. לפני ההגשה מחממים בתנור או במחבת משומנת.