שף
שף
רולדה אישית עם קרם פירות יער

רולדה אישית עם קרם פירות יער

עוגה פשוטה ונוסטלגית בגרסה עכשווית וחגיגית, עם מילוי קרם גבינת שמנת ופירות יער שנמס בפה

פורסם:

המרכיבים

(לרולדה אחת)
  • 3 ביצים בגודל M או L
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • קורט מלח
  • 2 כפות שמן קנולה
  • 3/4 כוס (105 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת אפייה
לקרם פירות יער
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה 32%-38% שומן
  • 1 קופסה (225-200 גרם) גבינת שמנת
  • 1/4 כוס (80 גרם) ריבת פירות יער
  • 1/2 שקית (50 גרם) אבקת סוכר
  • אפשרות: טיפת צבע מאכל ורוד

ההכנה

1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבנית התנור בנייר אפייה ומשמנים אותו קלות.
2. שמים בקערת המערבל את הביצים, הסוכר והמלח ומקציפים במהירות גבוהה כ־5 דקות, לקצף תפוח ובהיר. מזלפים בהדרגה את השמן ומקציפים עד לקבלת קרם בהיר וסמיך. עוצרים את פעולת המערבל.
3. מנפים פנימה את הקמח ואבקת האפייה, ומערבבים בתנועות קיפול עדינות לעיסה אחידה. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים לשכבה דקה ואחידה.
4. אופים 10-8 דקות, עד הזהבה. מוציאים ומניחים לצינון כ־5 דקות.
5. פורשים נייר אפייה נקי על משטח העבודה, הופכים עליו את הבסיס ומקלפים את הנייר העליון. מגלגלים את הבסיס, עם נייר האפייה הנקי, לרולדה לא הדוקה. מכסים במגבת נקייה ויבשה, כדי שלא תתייבש, ומניחים בצד עד להמשך השימוש.
6. קרם פירות היער: שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה וגבינת השמנת ומקציפים לקרם רך. מוסיפים את הריבה ואבקת הסוכר, ואם רוצים גם את צבע המאכל, ומקציפים רק עד שהם נטמעים בקרם.
7. פותחים את הרולדה, מורחים את הקרם על הבסיס האפוי ומגלגלים לרולדה לא מאוד הדוקה. פורסים לפרוסות באורך כ־3 ס"מ ומעמידים על מגש או על צלחת. מגישים.

  • זמן הכנה: כ־25 דקות, לא כולל אפייה
  • דרגת קושי: בינוני
  • איך שומרים? מכוסה במקרר, עד יומיים. מומלץ לשמור את הרולדה בשלמותה ולפרוס בסמוך להגשה
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button