שף
שף
 אורז מוקפץ

אורז מוקפץ שמכינים בזריזות מקופסאות שימורים

את המחבת שמופיעה בתמונה זללו חמישה אנשים רעבים בתוך שלוש דקות. איך זה בתור המלצה להכין את המנה?

פורסם:
המרכיבים
(5 מנות)
  • 1 כוס אורז, מכל סוג
  • 4 כפות שמן זית
  • 1/2 כוס בצל יבש מטוגן או טרי מטוגן
  • 1/2 1 כוסות (360 מ"ל) מים רותחים
  • מלח, פלפל שחור
  • 2 שיני שום, כתושות
  • 1 קופסה (כ־300 גרם) פטריות משומרות, מסוננות ושטופות
  • כ־1/2 כוס קוביות גזר משומר
  • 1 קופסה (550 גרם) שעועית ירוקה משומרת, מסוננת
  • 1/2 קופסה (כ־250 גרם) אפונה משומרת, מסוננת
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1/2 כפית שמן שומשום
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • להגשה: כ־1/2 כוס בוטנים, קלופים וקלויים
ההכנה
1. שמים את האורז במסננת ושוטפים היטב תחת זרם מים. מסננים.
2. מחממים בסיר 2 כפות משמן הזית, מוסיפים את האורז ומטגנים כדקה. מוסיפים את הבצל ומערבבים. יוצקים את המים הרותחים, מוסיפים מלח ופלפל ומכסים. מבשלים כ־15 דקות על להבה נמוכה, עד שכל המים נספגים. מאווררים את האורז בעזרת שני מזלגות. מכסים ומניחים בצד עד להמשך השימוש.
3. מחממים במחבת גדולה את 2 כפות שמן הזית הנותרות. מוסיפים את השום ומטגנים קצרות, שלא ייחרך. מוסיפים את הפטריות ומטגנים כדקה, מוסיפים את הגזר ומערבבים. מוסיפים את השעועית ואת האפונה ומטגנים עוד כחצי דקה.
4. מוסיפים למחבת את הסויה, שמן השומשום והצ'ילי ומערבבים. מוסיפים את האורז ומערבבים בעדינות. מסירים מהכיריים. מפזרים את הבוטנים ומגישים חם.
  • איך שומרים? עד יומיים, במקרר.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button