שף
שף
עוגת בננה במתיקות טבעית

עוגת בננות במתיקות טבעית

תורמי המתיקות בעוגה הזו הם פירות בלבד: בננה, רסק תפוחים וחמוציות, והתוצאה עדינה וטעימה להפליא

פורסם:
תורמי המתיקות בעוגה הזו הם פירות בלבד: בננה, רסק תפוחים וחמוציות, והתוצאה עדינה מאוד. את אגוזי הלוז אפשר להחליף באגוזי פקאן.

המרכיבים
(תבנית אינגליש קייק באורך 30 ס"מ)
  • 2 בננות קטנות ובשלות (כ־170 גרם משקל נטו, ללא קליפה)
  • 2 ביצים גדולות
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל) שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1/2 4 כפות (70 גרם) רסק תפוחי עץ ללא תוספת סוכר
  • 1/2 כוס + 1 כף (70 גרם) קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס (70 גרם) קמח לבן
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כוס (כ־60 גרם) חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר
  • לעיטור: אגוזי לוז, שבורים גס
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות בתוכנית טורבו ומשמנים את התבנית.
2. שמים בקערה את הבננות ומועכים אותן למחית (במזלג או במועך פירה). מוסיפים את הביצים וטורפים. מוסיפים את השמן, הווניל ורסק התפוחים וטורפים למרקם אחיד.
3. מערבבים בקערה נפרדת את שני סוגי הקמח ואבקת האפייה. מעבירים לקערת הבננות ומערבבים רק עד שמתקבל מרקם אחיד ולא יותר.
4. יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית ומפזרים עליה באופן אחיד מחצית מהחמוציות. יוצקים את יתרת העיסה ומפזרים את יתרת החמוציות. מפזרים את אגוזי הלוז.
5. אופים כ־30 דקות, עד שהעוגה מזהיבה היטב ומתייצבת וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש. מוציאים, מצננים ומגישים.
  • איך שומרים? עד יום, מכוסה בטמפרטורת החדר או עד 5 ימים במקרר (לא מומלץ להקפיא).
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button