
גאלט אפרסקים בריא יותר
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לבצק:
1/3 כוס (80 מ"ל) שמן
תחליף השווה ל־1/3 כוס סוכר
2 כפות טחינה גולמית
1 כפית תמצית וניל
1/4 כפית קינמון טחון
קורט מלח
1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
1 כפית אבקת אפייה
1/3 1 כוס (160 גרם) קמח כוסמין מלא
למלית:
2 כפות שקדים טחונים
1/3 כוס ריבה 100% פרי
4 אפרסקים רכים, מגולענים ופרוסים
אפשרות לעיטור: תחליף אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
גם מתוק וגם בריא: גאלט אפרסקים שכולו טוב
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bjnws5eueeההכנה
1. הבצק: שמים בקערה (או בקערת מעבד המזון) את כל המרכיבים, למעט הקמח, ומערבבים לעיסה אחידה. מוסיפים את הקמח ומערבבים, רק עד שמתקבל בצק ולא יותר מכך. מאחסנים במקרר כ־30 דקות.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו).
3. המלית והרכבת העוגה: פורסים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מחלקים את הבצק ל־2 חלקים שווים. מניחים אחד מהם על נייר האפייה ומרדדים לעלה בקוטר 30-25 ס"מ ובעובי 4 מ"מ. מפזרים במרכזו כף מהשקדים הטחונים, כך שיישארו שוליים ריקים בעובי כ־3 ס"מ. מניחים על השקדים מחצית מכמות הריבה (מניחים בכמה מוקדים ומורחים בעדינות למשטח אחיד יחסית). מניחים על הריבה, בעיגול, מחצית מפרוסות האפרסקים, כך שיחפפו קלות זו לזו. יוצרים חתכים בשולי הבצק הריקים (כמו קרני שמש), במרווחים של 4-3 ס"מ. מרימים את השוליים ומניחים אותם על המלית. מכינים באותו אופן מאפה נוסף. מעבירים את נייר האפייה לתבנית.
4. אופים כ־40 דקות, עד שהבצק משחים קלות. מוציאים,
5. בוזקים תחליף אבקת סוכר ומגישים חמים או בטמפרטורת החדר.
- טיפ: אפשר גם עם סוכר, השתמשו בו בהתאם לכמויות המצוינות במתכון.
- איך שומרים? כ־4 ימים, במקרר.








