סופגניות פטנט ללא שמרים
כשר
צמחוני
זמן הכנה
40 דקות
זמן כולל
60 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
7
סופגניות פטנט ללא שמרים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
מצרכים
6
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2
ביצים, גודל L
3/4
כוס
סוכר
150 גרם
60
גרם
חמאה, מומסת
3/4
כוס
בירה לבנה, קרה או בטמפרטורת החדר
180 מ"ל
1/2
כפית
מלח
3 1/2
כוסות
קמח תופח
500 גרם
שמן לטיגון עמוק
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות

ההכנה (כ־30 מיני־סופגניות)
1. שמים בקערה את הביצים, הסוכר, החמאה המומסת, הבירה והמלח וטורפים היטב. מוסיפים את הקמח ומערבבים בכף או במזלג לקבלת בצק מעט גושי ודביק.
2. יוצרים מהבצק כדורים בידיים משומנות בנדיבות (או בכף גלידה משומנת). לחלופין, מקמחים היטב את משטח העבודה ומרדדים עליו את הבצק (אפשר בידיים) לעלה בעובי 1/2 1 ס"מ. קורצים בו עיגולים או כל צורה רצויה.
3. מכסים את כדורי הבצק ומניחים לכ־20 דקות.
4. בינתיים מחממים בסיר שמן לטיגון עמוק.
5. מטגנים את הסופגניות כדקה וחצי מכל צד, עד הזהבה. כדאי לפתוח אחת מהן כדי לוודא שהן עשויות גם מבפנים. מעבירים לצלחת מרופדת בנייר סופג. מגישים או משכללים.
גרסת הפרווה: מחליפים את החמאה בתחליף מתאים (ממרגרינה עד שמן קוקוס)
הגרסה המלוחה: משתמשים רק בכף סוכר אחת ומוסיפים 1/2 כפית מלח ואפשר גם פלפל ותבלינים אחרים. מוסיפים לבצק 1/3 כוס עשבי תיבול קצוצים דק־דק ו־50 גרם פרמזן מגורר.
אפשר להכין צורות: אפשר ליצור מהבצק צורת דונאטס כמובן או לקרוץ בו איזו צורה שרוצים (לכו על סופגניות לב או כוכב!)
אפשר לצפות: באבקת סוכר, בקרם שוקולד (100 גרם שוקולד מומס + 1 כף שמן) או בזיגוג סוכר (100 גרם אבקת סוכר + מים בהדרגה, לקבלת מרקם סמיך. אפשר גם להוסיף טיפת צבע מאכל)
אפשר למלא: מזריקים ריבה או חוצים ומורחים קצפת או ממרח מתוק. בשלב יצירת הכדורים אפשר לטמון בכל אחד שזיף מיובש, פרוסת בננה או קוביית שוקולד (ובגרסה המלוחה: קוביית גבינה צהובה או פטה)
אפשר להחליף את הקמח התופח: בקמח כוסמין לבן. מוסיפים לו 2 כפיות אבקת אפייה ו־2 כפיות אבקת סודה לשתייה
אפשר להוסיף טעם: אפשר להוסיף לבצק 2 כפות קליפת תפוז או לימון מגוררת, 1 כפית תמצית שקדים, תבלינים (למשל: 1/2 כפית קינמון, 1/4 כפית מוסקט, ציפורן או הל טחונים)
הגרסה הרעננה:
משפדים את הסופגניות בתוספת פירות חתוכים. כדי שהשיפודים יעמדו בעומס, מניחים בכלי תפוז ונועצים בו את השיפודים. אפשר להגיש עם זילוף של גנאש שוקולד ו/או לצד קולי פירות.
פורסם לראשונה: 21:43, 13.12.25