חיתוכיות התפוחים של סבתא פנינה
כשר
צמחוני
זמן הכנה
30 דקות
זמן כולל
80 דקות
דרגת קושי
בינונית
כמות מצרכים
11
חיתוכיות התפוחים של סבתא פנינה
( צילום: שרית גופן, סגנון: מיכל לוי־אלחלל)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
תבנית 25X25 ס"מ או אינגליש קייק באורך 35 ס"מ
לשכבות הבצק:
1/2 2 כוסות
קמח (350 גרם)
150 גרם
חמאה או מרגרינה, רכות מאוד
3/4 כוס
סוכר (150 גרם)
1 ביצה
אפשרות: 1/2 כפית תמצית וניל
למלית התפוחים:
8-6 תפוחים ירוקים (כ־650 גרם)
1/4 כוס סוכר (50 גרם)
1 גביע רסק תפוחים ללא תוספת סוכר (100 גרם)
1/2 כפית קינמון טחון
1 כף קורנפלור (10 גרם)
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה
1. הבצק: שמים את כל מרכיביו בקערה ומעבדים לפירורי בצק (אפשר לעשות זאת גם במערבל עם וו גיטרה או במעבד מזון). מעבירים כ־1/3 מהכמות לכלי אחר ומאחסנים במקרר עד להמשך השימוש. את יתרת הפירורים מעבדים עוד קצת, לקבלת בצק אחיד. מאחסנים גם אותו במקרר.
2. מחממים את התנור ל־175 מעלות, מומלץ בתוכנית טורבו. מרפדים את התבנית בנייר אפייה ומשמנים אותו.
3. המלית: קולפים את התפוחים ומגררים אותם גס. מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים ומערבבים.
4. מעבירים את הבצק האחיד לתבנית ומשטחים אותו בידיים כך שיכסה את כולה בשכבה אחידה (בגובה כ־1 ס"מ). מניחים עליו את המלית ומיישרים. מוציאים את פירורי הבצק ששמרנו בנפרד ומפזרים על המלית.
5. אופים כ־45 דקות, עד שהבצק מזהיב והמלית מבעבעת. מוציאים ומצננים 15 דקות בטמפרטורת החדר. מעבירים למקרר, לקירור של שעה לפחות.
6. חותכים את העוגה לריבועים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 4 ימים, במקרר.