
חיתוכיות בשלוש שכבות
(צילום: כפיר חרבי, סגנון: דלית מרחב)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
שכבה א' - הקלתית:
1 כוס (140 גרם) קמח
1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום בהיר, דמררה
1/2 כוס (50 גרם) שקדים טחונים
125 גרם חמאה, מומסת
שכבה ב' - קרם השוקולד הלבן:
60 גרם שוקולד לבן
30 גרם חמאה, רכה מאוד
1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
1/2 מכל (100 מ"ל) שמנת חמוצה
1 ביצה גדולה
1/3 כוס (40 גרם) אבקת סוכר
שכבה ג' - זיגוג השוקולד המריר:
150 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
60 גרם חמאה
3 כפות (20 גרם) אבקת סוכר
3 כפות חלב
:רשימת קניות עבור המתכון
חיתוכיות בשלוש שכבות
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bjuu3eytegההכנה
1. שכבה א': מחממים את התנור ל־ 180 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק (18X8 ס"מ) בנייר אפייה.
2. מנפים את הקמח לתוך קערה. מוסיפים את הסוכר והשקדים הטחונים ומערבבים, מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לבצק אחיד. מעבירים אותו לתבנית, משטחים ומהדקים.
3. אופים כ־25 דקות, עד הזהבה. מוציאים מהתנור, לא מכבים אותו.
4. שכבה ב': שמים את השוקולד הלבן בכלי מתאים וממיסים בהדרגה ובהשגחה במיקרוגל, עד שאפשר לערבב אותו לקרם. מוסיפים את החמאה הרכה ומערבבים למרקם אחיד. מניחים בצד לצינון קל.
5. שמים בקערת המערבל את השמנת המתוקה, השמנת החמוצה, הביצה ואבקת הסוכר ומערבלים במהירות בינונית כדקה. מוסיפים את קרם השוקולד־חמאה ומערבלים למרקם אחיד וחלק. יוצקים על הבצק האפוי.
6. מחזירים את התבנית לתנור ואופים כ־20 דקות, עד שהקרם מתייצב ומזהיב קצת. מוציאים (מכבים את התנור) ומצננים קלות.
7. שכבה ג': שמים בכלי מתאים את כל מרכיביה וממיסים במיקרוגל בהדרגה, עד שאפשר לערבב אותם לקרם אחיד. יוצקים על שכבת השוקולד הלבן ומיישרים בעדינות.
8. מאחסנים במקרר 3 שעות לפחות (מומלץ לכסות אחרי שעה של קירור). חותכים ומגישים.
- איך שומרים? כשבוע, במקרר.







