שף
שף
אוכל קר ללב חם

להקפיא את אוגוסט: מתכונים מרעננים עם קרח

מרק קר עם מקפא יוגורט, סלט ירוק עם רוטב קפוא, קינוח ברד פרסי ועוד רעיונות מקוריים שיעזרו להשכיח את החום הגדול

פורסם:

מרק ירוק קר עם מקפא יוגורט

שתי שכבות טעם "קר": מרק ירוק קר מרוכז ומרענן, ובתוכו איים של מקפא יוגורט מתובל ועז טעם שנמסים קצת. שימו לב שיש להכין את המרק ואת המקפא מראש.
6 צפייה בגלריה
מרק ירוק קר עם מקפא יוגורט
מרק ירוק קר עם מקפא יוגורט
מרק ירוק קר עם מקפא יוגורט
(צילום וסגנון: שרית גופן)
המרכיבים (6 מנות)
למרק
  • 2 כוסות עלי נענע
  • 5 גבעולי בצל ירוק, החלקים הירוקים והלבנים, קצוצים גס
  • 2 כוסות (כ־1/2 צרור) גבעולי פטרוזיליה
  • 8 מלפפונים, בקליפתם, קצוצים גס
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי, נקי מגרעינים, קצוץ
  • 2 שיני שום, קלופות
  • 1/2 1 כפיות סוכר
  • 2 כפיות מיץ לימון
  • 2/3 כוס שמן זית
  • כ־2 כוסות מים קרים + אפשרות לעוד
  • מלח גס, פלפל שחור גרוס
למקפא
  • 800 גרם יוגורט, 5% שומן לפחות
  • 1 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • קליפה מגוררת ומיץ מ־1/2 לימון
  • 3 כפות בצל ירוק קצוץ דק־דק
ההכנה
1. המרק: שמים בקערת מעבד המזון את כל מרכיביו ומעבדים למרקם אחיד ודליל. מעבירים לקערה. טועמים, ואם צריך, מדללים במעט מים קרים נוספים ו/או מתקנים תיבול בעזרת מלח, פלפל, מיץ לימון או סוכר. מכסים ומאחסנים במקרר 4 שעות לפחות.
2. המקפא: שמים בקערת המערבל את היוגורט ומקציפים כ־2 דקות, לקרם אוורירי יחסית. מוסיפים את כל שאר המרכיבים ומערבבים בקלילות. יוצקים לכלי מתאים (מומלץ לקופסה שטוחה יחסית), מכסים ומאחסנים במקפיא חצי שעה. מוציאים ומערבבים במזלג (בייחוד את החלקים שמתחילים לקפוא). חוזרים על התהליך עוד פעמיים – חצי שעת הקפאה וערבוב. לאחר הפעם השלישית מאחסנים להקפאה במשך עוד שעה וחצי לפחות.
3. ההגשה: מחלקים את המרק לקערות, מוסיפים ממקפא היוגורט ומגישים.
  • איך שומרים? את המרק – עד 4 ימים, במקרר. את המקפא – עד חודש, במקפיא.

סלט מים טורקי

רעיון קיצי פשוט אבל גאוני, שיש לו ייצוגים בכמה תרבויות, בעיקר באזור הבלקן. בגרסה הטורקית שלפניכם קוצצים ירקות ועשבים דק, מתבלים ומוסיפים מי קרח. מאחסנים במקרר ונהנים מסלט־מרק דליל אך מרוכז טעמים ומשיב נפש.
6 צפייה בגלריה
סלט מים טורקי
סלט מים טורקי
סלט מים טורקי
(צילום וסגנון: שרית גופן)
המרכיבים (6 מנות)
  • 6 עגבניות בשלות
  • 5 מלפפונים
  • 2 פלפלים אדומים
  • אפשרות: 1 פלפל צ'ילי
  • 1 כוס עלי נענע קצוצים
  • 1 כוס בצל ירוק קצוץ דק
לרוטב
  • 1 כפית דבש או מייפל
  • אפשרות: 1 כפית רכז רימונים
  • 1 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור
  • 1 כפית סומאק טחון
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 2 כוסות קוביות קרח
  • להגשה: 1/2 כוס מים קרים
ההכנה
1. קוצצים דק את הירקות ומעבירים לקערה. מוסיפים את עשבי התיבול ומערבבים.
2. הרוטב: מוסיפים לקערת הסלט את כל מרכיביו (כולל הקרח) ומערבבים. מכסים ומאחסנים במקרר חצי שעה לפחות.
3. ההגשה: יוצקים את חצי כוס המים הקרים, מערבבים ומגישים.
  • איך שומרים? עד יום, במקרר.

סלט ירוק עם רוטב שמנת דבש־חרדל קפוא

מכינים רוטב גלידתי קפוא בטעם דבש־חרדל ומניחים אותו כך על הסלט, שיפשיר במהלך האכילה. לא רק שזה טעים וכיפי, יש גם בונוס נוסף: הרוטב הקפוא שומר על העלים פריכים־פריכים. המלצה שלנו: הקפיאו את הרוטב בתבנית של קוביות קרח או בקופסאות קטנות.
6 צפייה בגלריה
סלט ירוק עם רוטב קפוא של שמנת-דבש-חרדל
סלט ירוק עם רוטב קפוא של שמנת-דבש-חרדל
סלט ירוק עם רוטב קפוא של שמנת-דבש-חרדל
(צילום וסגנון: שרית גופן)
המרכיבים (4 מנות)
  • 6 כוסות עלים ירוקים (חסות מסוגים שונים, עלי בייבי, תרד, רוקט וכדומה)
  • 1 תפוח, חתוך לקוביות
לרוטב הקפוא
  • 1/4 כוס (80 גרם) דבש
  • 1/3 כוס + 1 כף (100 מ"ל)חרדל דיז'ון חלק
  • 1 כפית מלח
  • 1/8 כפית פלפל שחור גרוס
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
ההכנה
1. הרוטב: שמים במחבת את הדבש, החרדל, המלח, הפלפל ומיץ הלימון ומחממים על להבה בינונית, תוך ערבוב, עד לסף רתיחה. מסירים מהכיריים ומצננים היטב.
2. שמים את השמנת בקערת המערבל ומקציפים לקצפת יציבה מאוד. מוסיפים את תוכן המחבת ומערבבים ידנית למרקם אחיד. מעבירים לכלי מתאים ומאחסנים במקפיא 6 שעות לפחות (עד חודש).
3. הרכבת המנה וההגשה: שמים את העלים הירוקים והתפוח בקערה. מוסיפים מהרוטב הקפוא, ממתינים כמה דקות להמסה חלקית ומגישים.

סלט סביצ'ה וירקות קר כקרח

על המנה הזאת פשוט כתוב "קיץ". סלט מרענן, פריך ולימוני שהדג הכבוש קלות הוא הכוכב שלו.
6 צפייה בגלריה
סלט סביצ'ה עם קרח
סלט סביצ'ה עם קרח
סלט סביצ'ה עם קרח
(צילום וסגנון: שרית גופן)
המרכיבים (4 מנות)
  • 700 גרם פילטים של דג לבן טרי, ללא העור, חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • 4 כפות מיץ לימון או ליים
  • מלח, פלפל שחור גרוס
  • 1 כוס (כ־1/2 צרור) עלי רוקט
  • עלים מ־1/2 צרור כוסברה
  • 2 כוסות עגבניות שרי חצויות
  • 4 צנוניות, פרוסות דק
  • 1 בצל סגול, קלוף וחתוך לקוביות
  • 1/4 כוס שמן זית
  • 1 כפית שמן שומשום
  • להגשה: קרח
ההכנה
1. שמים את הדג בקערה ויוצקים עליו את מיץ הלימון (או הליים). מתבלים במלח ובפלפל, מכסים בניילון נצמד ומאחסנים במקרר במשך שעתיים (לא יותר מ־3 שעות).
2. לפני ההגשה מערבבים בקערה נפרדת את עלי התיבול והירקות. מתבלים במלח ובפלפל, מוסיפים את שמן הזית ושמן השומשום ומערבבים.
3. בעזרת כף מחוררת מוציאים רק את נתחי הדג מהנוזלים שבקערה. מעבירים לקערת הסלט ומערבבים.
4. מניחים מצע של קרח בכוסות או בכלי ההגשה, מניחים עליהם את הסלט ומגישים מיד.
  • איך שומרים? המנה (ללא הקרח) במיטבה כשהיא טרייה, אבל אפשר לשמור אותה עד יום, במקרר.

פלודה תפוחים פרסי

קינוח עתיק במרקם ברדי־גרניטאי, שיש לו המון גרסאות במטבח הפרסי (גם בהודו ובפקיסטן). הגרסה שלנו הגיעה מהעיר שיראז, עם תוכן שכולל אטריות שעועית קפואות ותפוח מגורר, שמוקפאים בתוך סירופ מבושם וקר עד קפוא. רק המחשבה מרעננת, לא? חכו שתנסו.
6 צפייה בגלריה
ברד פלודה
ברד פלודה
ברד פלודה
(צילום וסגנון: שרית גופן)
המרכיבים (6 מנות)
  • 1 כוס (240 מ"ל) מים
  • 1 כוס (200 גרם) סוכר
  • 200 גרם אטריות שעועית או אטריות אורז דקיקות
  • 2 כפות מיץ לימון
  • 1 תפוח ירוק, בקליפתו, מגורר
  • 1/2 1 כפות מי ורדים או כמה טיפות של תמצית ורדים
  • אפשרויות להגשה: עלי נענע , פרוסות לימונים, פירות חתוכים, ניצני ורדים
ההכנה
1. שמים את המים והסוכר בסיר, מביאים לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד 7-5 דקות, לקבלת סירופ. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון.
2. בינתיים שמים את אטריות השעועית בקערה, יוצקים עליהן מים רותחים ומשרים 10 דקות. מסננים ומניחים לצינון.
3. מוסיפים לסירופ את מיץ הלימון, התפוח המגורר ומי הוורדים. מערבבים.
4. קוצצים את האטריות למקטעים באורך 4-3 ס"מ. מעבירים אותן לכלי מתאים להקפאה (מומלץ שטוח ורחב), יוצקים עליהן את הסירופ ומערבבים. מכסים ומאחסנים שעה במקפיא. מוציאים, מגרדים במזלג את פני השטח שקפאו ומערבבים קלות. חוזרים על התהליך (שעה הקפאה, גירוד־ערבוב) 3 פעמים נוספות (ואחריהן משאירים במקפיא לפי הצורך).
5. ההגשה: מחלקים את המנה בין כלי ההגשה. מוסיפים קרח, נענע, לימונים, פירות וניצני ורדים.
  • איך שומרים? עד חודש, במקפיא.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button