שף
שף
עוגת בננות ותמרים

להפתיע את המארחים: מתנות טעימות לחג שמכינים ממש לבד

לעמית דונסקוי יש שיטה: כשמזמינים אותה להתארח, היא מביאה מתנה אכילה שהיא הכינה בעצמה. זה חסכוני, זה משמח, זה קל, ועם טיפה השקעה באריזה – זה נראה מיליון דולר

פורסם:

תסתכלו גם בקנקן

אחרי שהחלטתם מה להכין (עוגה, עוגיות, ליקר, ריבה, חמוצים), כדאי לחשוב גם על אריזה הולמת. בחנויות הסטוק, למשל, קל למצוא אבזרים מסייעים – צנצנות, קופסאות, תבניות, סרטים ומדבקות. אם אתם מחפשים לתת מתנה עם "ערך מוסף", כזה שיישאר גם אחרי שהאוכל ייגמר, הגישו אותה בכלי מיוחד, דוגמת כלי הקרמיקה של קרן טיבי שבהם צולמה עוגת הבננות.

פרווה: עוגת בננות ותמרים

עוגה מפנקת, עשירה ולחה שהולכת נהדר עם הקפה של אחר הצהריים ומתאימה מאוד לאירוח קליל. השימוש בבננות בשלות ומתוקות, בתוספת תמרים ומעט דבש, מאפשר להמעיט יחסית בכמות הסוכר המתווספת לעוגה – רק חצי כוס.

המרכיבים (תבנית אינגליש קייק)
  • 3 בננות, בשלות ורכות
  • 10 תמרים מזן מג'הול, מגולענים
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר חום
  • 3/4 כוס (180 מ"ל) שמן קנולה
  • 3 כפות דבש, מייפל או סירופ אגבה
  • 2 ביצים בגודל M
  • 2 כוסות (280 גרם) קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • להגשה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־170 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). משמנים את התבנית.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את הבננות והתמרים ומערבלים במהירות בינונית למחית גסה. מוסיפים את הסוכר ומערבלים. מורידים את מהירות המערבל ומוסיפים את השמן בהדרגה, 1/3 מהכמות בכל פעם. מוסיפים את הדבש (או תחליפיו) ומערבלים. מוסיפים את הביצים ומערבלים לבלילה סמיכה. מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבלים רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית.
3. אופים כ־40 דקות, עד שהעוגה מזהיבה וקיסם הננעץ בה יוצא עם פירורים לחים. מוציאים ומניחים לצינון. בוזקים מעט אבקת סוכר. אורזים ומגישים.
  • איך שומרים? עד 3 ימים בטמפרטורת החדר, או עד שבועיים במקפיא.

טבעוני: ריבת מלון

ריבה טעימה ולא שגרתית שיכולה לשמש גם כרוטב מלווה לעוגות, למאפים ולגלידות. הקפידו להשתמש במלון כתום, שיעניק לריבה את הצבע העמוק והיפה.

5 צפייה בגלריה
ריבת מלון
ריבת מלון
ריבת מלון
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־1/2 1 קילו)
  • 1 ק"ג מלון כתום, קלוף ונקי (משקל נטו, ללא הקליפה והגרעינים, כ־1/2 מלון גדול), חתוך לקוביות
  • 4 כוסות (800 גרם) סוכר
  • 4 כפות מיץ לימון
  • 1 כפית תמצית וניל
ההכנה
1. שמים את קוביות המלון בסיר בינוני, מוסיפים את הסוכר, מערבבים ומניחים בטמפרטורת החדר כשעה.
2. מוסיפים את מיץ הלימון ותמצית הווניל ומביאים לרתיחה על להבה גבוהה. מנמיכים את הלהבה, מסלקים את הקצף שצף על הריבה ומבשלים (ללא מכסה) עוד כשעה וחצי, תוך ערבוב מדי פעם, עד להסמכה. מסירים מהכיריים ומצננים כשעה.
3. יוצקים את הריבה לצנצנות (אין צורך לעקר משום שהריבה נשמרת בקירור) ומאחסנים במקרר 24 שעות, לייצוב. אורזים ומגישים.
  • איך שומרים? עד חודש, במקרר.


ללא ביצים: קורביידס: עוגיות חמאה יווניות

מושלגות ומושלמות: עוגית נמסות בפה, שפשוט אי־אפשר להפסיק לאכול.

5 צפייה בגלריה
 קורביידס - עוגיות חמאה יווניות
 קורביידס - עוגיות חמאה יווניות
קורביידס - עוגיות חמאה יווניות
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (30–35 עוגיות)
  • 200 גרם חמאה, בטמפרטורת החדר
  • 1 שקית (100 גרם) אבקת סוכר
  • 1/2 כוס (50 גרם) קמח שקדים או שקדים לבנים טחונים
  • 3/4 1 כוסות (245 גרם) קמח לבן
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • לציפוי: 2 שקיות (200 גרם)
  • אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (מומלץ בתוכנית טורבו). מרפדים את תבניות התנור בנייר אפייה.
2. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומערבלים לקרם חלק. מוסיפים את קמח השקדים (או השקדים הטחונים), הקמח ואבקת האפייה ומערבלים קצרות, לעיסה אחידה. אם העיסה דביקה מדי, מוסיפים עוד כף קמח.
3. בידיים מקומחות יוצרים מהעיסה כדורים בגודל של שזיף קטן ומניחים בתבנית במרווח של כ־2 ס"מ זה מזה.
4. אופים כ־15 דקות, עד שהעוגיות מתייצבות אך נותרות לבנות. מוציאים ומניחים לצינון קל (כ־3 דקות).
5. הציפוי: שמים את אבקת הסוכר בצלחת עמוקה. טובלים את העוגיות באבקת הסוכר מכל הצדדים ומניחים על רשת לצינון מלא. אורזים ומגישים.
  • איך שומרים? עד שבועיים, בכלי אטום בטמפרטורת החדר.

טבעוני: ליקר שוקולד

מבחינתי זה הליקר הכי טעים בעולם: שילוב טעמי השוקולד עם האלכוהול פשוט מעיף! בניגוד לליקרים על בסיס פירות, שצריך לתת להם זמן כדי שהאלכוהול יתסוס בהם, בליקר הזה משתמשים באלכוהול מוכן, כך שהמשקה זמין בתוך דקות. הכמויות במתכון יספיקו לכ־2 1/2 ליטר, מה שיאפשר לכם לשמור בקבוק גם לעצמכם.

5 צפייה בגלריה
ליקר שוקולד
ליקר שוקולד
ליקר שוקולד
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־1/2 2 ליטר)
  • 5 כוסות (1 קילו) סוכר
  • 5 כוסות (1/4 1 ליטר) מים
  • 1 כוס + 1 כף (150 גרם) אבקת קקאו
  • 1 כף קפה נמס
  • 300 גרם שוקולד מריר, שבור לקוביות
  • 1 כוס (240 מ"ל) ברנדי איכותי
ההכנה
1 שמים בסיר בינוני את הסוכר והמים, מביאים לרתיחה ומבשלים על להבה גבוהה עד שהסוכר נמס. מוסיפים את אבקת הקקאו והקפה וטורפים היטב (בזהירות!) לנוזל חלק. מוסיפים את השוקולד ומערבבים עד שהוא נמס. מסירים מהכיריים ומניחים לצינון במשך שעה לפחות.
2. מעקרים את הבקבוקים: ממלאים אותם במים רותחים ומרוקנים, יוצקים מים גם על הדפנות החיצוניות. מצננים קלות.
3. מוסיפים לנוזל השוקולד את הברנדי ומערבבים. יוצקים בזהירות לבקבוקים ומניחים לצינון מלא. אורזים ומגישים (לפני שיוצקים מהבקבוק, מנערים אותו היטב).
  • איך שומרים? עד שבועיים, בארון חשוך, קריר ויבש.

ללא גלוטן: שברי שוקולד מקושטים בעלי ורדים

פטנט מנצח למתנה מתוקה, מלאת חן ויופי וכל כך קלה להכנה. שימו לב: את שלב שבירת השוקולד המוכן מומלץ לעשות בידיים עטויות כפפות כדי לא להשאיר עליו סימנים.

5 צפייה בגלריה
שברי שוקולד מקושטים בעלי ורדים
שברי שוקולד מקושטים בעלי ורדים
שברי שוקולד מקושטים בעלי ורדים
(צילום: שרית גופן, סגנון: עמית דונסקוי)

המרכיבים (כ־400 גרם ממתקים)
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 200 גרם שוקולד לבן
  • אפשרות: 2 כפיות מי ורדים
  • כ־20 עלי ורדים מיובשים (להשיג בחנויות התבלינים), מפוררים
ההכנה
1. שוברים את השוקולד המריר לקוביות, מניחים בכלי מתאים וממיסים בהדרגה, במיקרוגל או בסיר אדים כפול (באן מארי), עד שאפשר לערבב אותו לקרם חלק. אם רוצים, מוסיפים כפית ממי הוורדים ומערבבים.
2. פורסים נייר אפייה על מגש שטוח, יוצקים עליו את השוקולד ומטים את המגש כך שהוא יתפשט בצורה חופשית (אין צורך למלא את כל המגש), בשכבה דקה ואחידה. מפזרים על השוקולד מחצית מכמות עלי הוורדים. מאחסנים במקרר כשעה.
3. מכינים כך, בנפרד, את השוקולד הלבן.
4. מוציאים את שני סוגי השוקולד ושוברים באופן חופשי לחתיכות לא אחידות. מניחים בקופסה יפה. מגישים.
איך שומרים? עד שבועיים, במקרר.
  • טיפ: את עלי הוורדים אפשר להחליף בשברי בייגלה, אגוזים מסוגים שונים, צימוקים וכדומה.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button