
אורז צהוב עם פלפל, אננס מיובש ואגוזים מתובלים
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
2 כפות
שמן זית
2
פלפלים צהובים, פרוסים לעיגולים או לרצועות דקות
מלח, פלפל שחור
1/3 כוס
קשיו קצוצים גס או צנוברים
1 כפית
חוואייג'
1 כוס
אורז בסמטי, שטוף
1/2 1 כוסות
מים רותחים
1 כפית
כורכום
1/2 כפית
בהרט
2
פרוסות אננס מיובש, קצוצות (או 1/4 כוס משמש או חמוציות או צימוקים קצוצים)
:רשימת קניות עבור המתכון
אורז צהוב עם פלפל, אננס מיובש ואגוזים מתובלים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bk9embsexxההכנה
1. מחממים בסיר את שמן הזית, מוסיפים את הפלפלים ומטגנים דקה־שתיים, עד שבחלק מהם נראים סימני צריבה. מוסיפים מלח ופלפל, מערבבים ומעבירים את הפלפלים לקערה.
2. שמים באותו סיר את הקשיו או הצנוברים, מוסיפים את החוואייג' וקולים תוך ערבוב. מוסיפים לקערת הפלפלים.
3. שמים באותו הסיר את האורז, מוסיפים את המים הרותחים, הכורכום, הבהרט ו־3/4 כפית מלח ומערבבים. מכסים, מביאים לרתיחה, מנמיכים ללהבה הקטנה ביותר ומבשלים כ־20 דקות, עד שהנוזלים נספגים והאורז רך (אם רוצים, אפשר להניח לאורז לעוד 15-10 דקות. מניחים מגבת מטבח על הסיר עצמו וסוגרים את המכסה, לספיגת אדים).
4. מוסיפים לסיר את הפלפלים והקשיו (או הצנוברים), מוסיפים את האננס (או את תחליפיו), מערבבים ומגישים חם.
- איך שומרים? עד 3 ימים, במקרר.








