
עוגיות גזר
(צילום: דניאל לילה, סגנון: נעמה רן)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
200
גרם
חמאה רכה
60
גרם
אבקת סוכר (1/2 כוס)
1
כפית
תמצית וניל או 1 שקיק סוכר וניל
1 1/2
כפות
קינמון טחון
1/4
כפית
אגוז מוסקט מגורר - אפשרות
1/4
כפית
ג'נג'ר יבש - אפשרות
1/4
כפית
ציפורן או הל טחונים - אפשרות
1/3
כוס
כוס גזר מגורר גס (מכ־1 גזר)
260
גרם
קמח (2 כוסות פחות 2 כפות)
1/3
כוס
אגוזים קצוצים
100
גרם
אבקת סוכר
:רשימת קניות עבור המתכון
עוגיות גזר ופקאן
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkaal26aylההכנה (כ-30 עוגיות בקוטר 6-7 ס"מ)
1. שמים בקערת המערבל עם וו הגיטרה או בקערת מעבד המזון את החמאה, אבקת הסוכר, הווניל, הקינמון והתבלינים (אם משתמשים) ומערבלים למרקם אחיד. מוסיפים את הגזר ואת הקמח ומערבלים לערבוב חלקי. מוסיפים את האגוזים ומעבדים לבצק אחיד. אם הוא דביק - מוסיפים עוד 2-1 כפות קמח. אוספים את הבצק, משטחים לדִסקית, עוטפים בניילון ומצננים במקרר 30-20 דקות (עד 3 ימים).
2. מחממים את התנור ל־170 מעלות (אין צורך בטורבו) ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
3. מקמחים קלות את משטח העבודה. מרדדים עליו את הבצק לעלה בעובי 5-4 מ"מ. קורצים בו עוגיות (מומלץ לא לקרוץ עוגיות קטנות מדי, האגוזים והגזר עלולים להפריע) ומניחים בתבנית. אוספים את שאריות הבצק, מרדדים שוב וקורצים בו עוד עוגיות.
4. אופים 20-15 דקות, עד ששולי העוגיות וחלקן התחתון מזהיבים. מוציאים ומניחים לצינון מלא.
5. אם רוצים, מפזרים על העוגיות אבקת סוכר. לחלופין, אפשר לערבב את אבקת הסוכר עם 3 כפות מים למרקם אחיד ולהזליף על העוגיות.
- איך שומרים? עד שבוע, בכלי אטום בטמפרטורת החדר (עד 3 שבועות במקרר או עד 3 חודשים במקפיא)








