שף
שף
עוגת חצי-חצי עם דובדבנים

בפחות מרבע שעה עבודה: עוגת דובדבנים חצי־חצי

למטה: עוגה בחושה טעימה. למעלה: עוגת גבינה נהדרת. באמצע: קצת קקאו. לסיום: דובדבנים שסוגרים ביס מושלם

פורסם:
המרכיבים (תבנית בגודל 30X30 ס"מ או בגודל דומה)
לשכבה הבחושה
  • 3 ביצים בגודל L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמן קנולה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב קר
  • 1/2 2 כוסות (350 גרם) קמח
  • 1/2 כפית אבקת סודה לשתייה
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • לזרייה: 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו
לשכבת הגבינה
  • 1/2 1 גביעים (375 גרם) גבינת שמנת, 5% שומן ומעלה
  • 1/2 כוס (120 מ"ל) שמנת להקצפה, 32%-38% שומן
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 2 כפות (20 גרם) קורנפלור
  • 2 ביצים בגודל L
להרכבת העוגה
  • כ־25 דובדבנים, טריים ומגולענים או מוקפאים ומופשרים או משומרים ומסוננים
  • לזרייה: אבקת סוכר
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בטורבו). מרפדים את התבנית בנייר אפייה.
2. השכבה הבחושה: שמים בקערת המערבל עם בלון ההקצפה את הביצים, הסוכר והשמן ומקציפים במהירות בינונית כ־2 דקות, לקרם בהיר. מוסיפים את החלב ומקציפים קצרות לאיחוד. מורידים את מהירות המערבל. מוסיפים את הקמח, אבקת הסודה לשתייה ואבקת האפייה ומערבלים לעיסה אחידה. עוצרים.
3. יוצקים את העיסה לתבנית ומיישרים. זורים עליה בנדיבות את אבקת הקקאו.
4. שכבת הגבינה: שמים בקערה את הגבינה, השמנת, הסוכר והקורנפלור וטורפים לאיחוד. מוסיפים את הביצים, בזו אחר זו, וטורפים עד שהן נטמעות בבלילה. יוצקים לתבנית בזהירות (כדי שאבקת הקקאו לא תתערבב). מפזרים על שכבת הגבינה את הדובדבנים ונועצים אותם בעדינות, כך שישקעו בבלילה עד כמחצית מגובהם.
5. אופים כשעה, עד ששולי העוגה מזהיבים ומרכזה רוטט מעט (אם פני העוגה מזהיבים בשלב מוקדם של האפייה, מכסים את התבנית ברדיד אלומיניום). מוציאים ומניחים לצינון במשך כשעה. מאחסנים במקרר שעתיים לפחות.
6. לפני ההגשה זורים על העוגה אבקת סוכר. מגישים.
  • איך שומרים? עד 5 ימים, במקרר.
  • טיפ: את הדובדבנים אפשר להחליף בכל פרי קיץ שאוהבים.
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button