שימו לב: מדובר בקינוח ענק, ואפשר להכין חצי כמות. ניתן גם להכין בכוסות הגשה אישיות כקינוח כוס. במתכון זמני קירור ולכן כדאי לתכנן בהתאם.
טיפים:
- ניתן לוותר על תערובת התפוחים.
- ניתן להמיר את תערובת התפוחים בסלט פירות.
- ניתן להמיר את גבינת השמנת בשמנת חמוצה 27%.

טרייפל לוטוס של תומר אומנסקי
(צילום: תומר אומנסקי)
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
לציפוי: צנצנת ממרח לוטוס חלק
לשכבת התפוחים:
50 גרם חמאה
50 גרם סוכר לבן (רבע כוס)
8 תפוחים גדולים קלופים וחתוכים לקוביות
1 כוס אוכמניות טריות/קפואות
לשכבת העוגיות:
600 גרם עוגיות לוטוס
200 גרם חמאה מומסת
לשכבת קרם השוקולד לבן:
300 גרם שוקולד לבן
125 מ״ל שמנת להקצפה 38% (חצי מכל)
לשכבת קרם השמנת:
875 מ״ל שמנת להקצפה 38% (3.5 מכלים)
500 גרם גבינת שמנת 25% (2 גביעים)
50 גרם אבקת סוכר
80 גרם אינסטנט פודינג וניל
:רשימת קניות עבור המתכון
תומר אומנסקי מגיש טרייפל לוטוס שאפשר לאכול ביחד או לחוד
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkp1pos9elההכנה
1. במחבת גדולה מחממים חמאה וסוכר עד לאיחוד.
2. מוסיפים פנימה את התפוחים ומבשלים כ-5 דקות. מוסיפים את האוכמניות ומבשלים יחד עד לריכוך התפוחים. מקררים היטב לפני הרכבת הקינוח.
3. במעבד מזון טוחנים את עוגיות הלוטוס ומערבבים עם חמאה מומסת.
4. ממיסים יחד שוקולד לבן עם שמנת (125 מ״ל) ומערבבים היטב. מצננים כרבע שעה.
5. בקערת מיקסר עם בלון הקצפה מקציפים יחד שמנת להקצפה (875 מ״ל) עם גבינת שמנת, אבקת פודינג ואבקת סוכר לקרם יציב.
6. מאחדים את הקרם עם מסת השוקולד בתנועות קיפול בעזרת לקקן.
7. בכלי גדול ועמוק מניחים שכבת עוגיות טחונות. יוצקים מעליהן שכבת קרם ומפזרים מעליו מהתפוחים. חוזרים באותו האופן 2-3 פעמים נוספות. השכבה האחרונה היא של הקרם ומשאירים כס״מ לציפוי.
8. עוטפים בניילון נצמד ומעבירים לקירור של 6-8 שעות לפחות.
9. ממיסים ממרח לוטוס במיקרוגל בפולסים קצרים כ-10 שניות בכל פעם. יוצקים מעל הקרם.
10. מעבירים להתייצבות במקרר ומגישים.








