שף
שף
ביסקוטי שקדים ושוקולד לבן

מסיבת תה: ביסקוטי שקדים ושוקולד לבן

עוגיות איטלקיות פריכות בתופסת ציפוי שוקולד לבן, שכיף להגיש ליד התה (או הקפה). חסי סגל מנבחרת המשפיעניות של שף עם מתכון מחמם לימים סוערים במיוחד

פורסם:
ביסקוטי הן עוגיות איטלקיות פריכות, קראנצ'יות וטעימות. הוספתי להן שוקולד לבן. קל להכין וכיף להגיש ליד הקפה או התה.


טיפים:
  • לגרסה חלבית מחליפים את השמן ב־100 גרם חמאה מומסת
  • את השוקולד הלבן אפשר להחליף בשוקולד מריר
  • את העוגיות שומרים בצנצנת אטומה

המרכיבים
(18-20 יחידות)
  • 280 גרם קמח (2 כוסות)
  • 1/2 1 כפיות אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • 2 ביצים בגודל L
  • 150 גרם סוכר לבן (3/4 כוס)
  • 90 מ"ל שמן קנולה
  • 1 כפית תמצית או מחית וניל
  • קליפה מגוררת מ־1/2 תפוז או קלמנטינה
  • 120 גרם שקדים טבעיים שלמים (1 כוס)
לציפוי
  • 150 גרם שוקולד לבן, מומס
  • 1 כף שמן קנולה
ההכנה
1. מחממים את התנור ל־165 מעלות
2. מנפים יחד לקערה את הקמח, אבקת האפייה והמלח.
3. יוצרים גומה בחומרים היבשים ויוצקים אליה את הביצים, הסוכר, השמן, הווניל והקליפה המגוררת. מערבבים. מוסיפים את השקדים ומערבבים בעזרת כף עץ לבצק אחיד.
4. בידיים רטובות יוצרים מהבצק שתי כיכרות ומניחים במרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.
5. אופים 35-30 דקות, עד שהכיכרות יציבות למגע. מצננים לחלוטין (לפחות שעה).
6. מחממים את התנור ל־160 מעלות.
7. בעזרת סכין לחם פורסים את הכיכרות לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. משכיבים את הפרוסות בתבנית מרופדת בנייר אפייה. מייבשים בתנור במשך כ־15 דקות, עד שהן יבשות למגע (תלוי בעוצמת התנור). מוציאים ומצננים לחלוטין.
8. הציפוי: מערבבים את השוקולד המומס עם השמן למרקם חלק.
9. טובלים בשוקולד את החלק התחתון של כל ביסקוטי. מניחים עד שהציפוי מתקשה. מגישים.

  • חסי סגל היא בעלת בלוג מתכונים ויוצרת תוכן. אינסטגרם: חסי סגל Chasisegal
לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button