אחד ממתכוני הילדות הפופולריים ביותר של אמא שלי. ארוחה מלאה, נפלאה ודיאטטית, מתאימה לימי החורף, וטעמיה משתבחים בחימום החוזר. יש להצטייד במחבת עמוקה עם דפנות בגובה 6-5 ס"מ ובמכסה תואם.
המרכיבים (5 מנות)
- 1 כרוב לבן גדול
- מים רותחים
- 1 פחית (400 מ"ל) עגבניות מרוסקות
- 2 כפות רסק עגבניות
- 1/2 כוס (120 מ"ל) מים
- 1 עלה דפנה
- 3 כפות שמן זית
- מלח, פלפל שחור
- 1 ק"ג בשר עוף או הודו, טחון
- 1 כף פפריקה מתוקה
- 1 גזר, מגורר גס
- 1 ביצה
- 1/2 כוס פטרוזיליה קצוצה דק
ההכנה
1. מורידים כ־ 1/2 ס"מ מבסיס הכרוב, ומפרידים בזהירות 12-10 עלים גדולים, בשלמותם. שמים אותם בקערה, יוצקים מים רותחים לכיסוי וחולטים 3-2 דקות, עד שהם מתרככים. מסננים.
2. שמים בקערה את העגבניות המרוסקות, רסק העגבניות, המים, עלה הדפנה ושמן הזית, ומערבבים לרוטב. מתבלים במלח ובפלפל.
3. שמים בקערה אחרת את הבשר הטחון. מוסיפים את הפפריקה, הגזר, הביצה והפטרוזיליה ומערבבים. מתבלים במלח ובפלפל.
4. יוצקים למחבת מעט מרוטב העגבניות, כך שיכסה את התחתית, ומניחים מעל 1/3 מעלי כרוב. שמים מחצית מכמות הבשר, מפזרים בצורה אחידה ומהדקים. מכסים במחצית מעלי הכרוב הנותרים, מניחים מעל את יתרת הבשר ומהדקים. מכסים ביתרת הכרוב ויוצקים את יתרת הרוטב.
5. מניחים את המחבת על להבה גבוהה ומביאים לרתיחה. מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כ־45 דקות, עד שעלי הכרוב מתרככים ומבושלים. אם ה"עוגה" עדיין גבוהה או לא מספיק עשויה, אפשר להביא לרתיחה, להכניס את המחבת לתנור שחומם ל־190 מעלות ולאפות, ללא מכסה, 25-20 דקות.
6. ההגשה: חותכים לפרוסות ויוצקים מעל מרוטב העגבניות. מגישים.
- איך שומרים? במקרר, עד 3 ימים. מחממים במיקרוגל או במחבת מכוסה, על להבה בינונית