שף
שף
חצילים וגבינות ברוטב עגבניות שרי

בול לשבועות: חצילים ממולאים בגבינות ברוטב עגבניות שרי

לחן מזרחי, מנבחרת המשפיעניות של שף, יש מנה מרשימה לשבועות: חצילים ממולאים בגבינות רכות ונמסות, שנאפים ברוטב עגבניות שרי צלויות ומתקתקות

פורסם:
טיפים:
  • מומלץ לבחור חצילים כמה שיותר קלים (יהיו בהם פחות גרעינים) וכמה שיותר צרים. כך הגלילות יהיו קטנות, בגודל ביס שכיף לזלול.
  • אפשר להכין את המנה עד יום מראש, רק עד סוף הצלייה הראשונה של הגלילות ברוטב. לפני ההגשה, מפזרים את המוצרלה ומכניסים לכמה דקות בתנור.

המרכיבים (6–8 מנות)
  • 4–5 חצילים בינוניים־קטנים, צרים וקלים
  • כ־1 כף מלח
  • שמן זית
לרוטב
  • 700–800 גרם עגבניות שרי
  • 3 שיני שום, כתושות
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כף סילאן
  • מעט פלפל שחור
  • 1/2 1 כפיות מלח
למילוי הגבינות
  • 1 קופסה (250 גרם) גבינת ריקוטה
  • 1 קובייה (250 גרם) גבינת פטה עזים, עדיף מעודנת
  • 50 גרם גבינת פרמזן מגוררת
  • 50 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
  • 5–6 עלי בזיליקום קצוצים
  • לפיזור: 100 גרם מוצרלה מגוררת
  • להגשה: עלי בזיליקום
ההכנה
1. החצילים: לקלוף את החצילים בצורת "זברה" (פס כן, פס לא). להסיר את ראשם ולפרוס אותם לאורך, לפרוסות בעובי 1/2 ס"מ. להניח את הפרוסות על רשת ולפזר עליהן מלח משני הצדדים. להשהות כשעה (אפשר גם יותר).
2. בינתיים מכינים את הרוטב: לחמם תנור ל־200 מעלות. בתבנית מתאימה (בקוטר 28 ס"מ או דומה), להניח את כל מרכיבי הרוטב ולערבב כך שכל העגבניות יצופו היטב בשמן הזית.
3. להכניס לתנור לצלייה של 30–40 דקות או עד שהעגבניות משחימות מעט. אם יש המון נוזלים, להמשיך לצלות עוד כמה דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים מעט.
4. להוציא מהתנור (לא לכבות אותו) ולמעוך מעט את העגבניות.
5. חוזרים לחצילים: לספוג היטב את הנוזלים שיצאו מהם (בנייר סופג). לרפד תבנית תנור בנייר אפייה ולמרוח אותו בשמן זית. לסדר את החצילים בתבנית, לזלף עליהם עוד שמן זית ולמרוח.
6. לצלות 20–25 דקות, עד שהחצילים זהובים. להוציא (לא לכבות את התנור).
7. מילוי הגבינות: להניח בקערה את כל מרכיבי המילוי ולערבב היטב לתערובת אחידה.
8. להניח את פרוסות החצילים על משטח העבודה. להניח כחצי כף מהמילוי בקצה כל פרוסה ולגלגל לגלילה. להניח בתבנית הרוטב. לפזר מעט מהרוטב על גלילות החצילים.
9. להכניס לתנור לצלייה של 20–30 דקות. לפזר את המוצרלה ולהמשיך לצלות עוד כמה דקות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת. להגיש עם מעט עלי בזיליקום.

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button