שף
שף
פשטידה לזכר סבתא

חן מזרחי מכינה פשטידת עוף לפסח לזכר סבתה, שלא עמדה בפינוי משדרות

"כשהתחילה המלחמה סבתא נאלצה להתפנות ועברה עם כולם למלון בנתניה. מאותו רגע מצבה הידרדר. לפני שלושה חודשים היא נפטרה. מאז אני מוצאת את עצמי מכינה הרבה מתכונים טוניסאיים" | פרויקט מיוחד: נבחרת המשפיעניות של "שף" בסדרת מתכונים לפסח, שמוקדשים לאלה שהמלחמה טלטלה את עולמם

פורסם:
סבתאשלי מצד אמא, ג'ולייט סבח היקרה, הייתה מוותיקי העיר שדרות ויקירת העיר. היא הייתה סבתא מחבקת, תמיד מטופחת ולבושה יפה. כולם בשדרות הכירו והעריכו אותה, היא הקימה את מועדון הפנסיונרים ותרמה רבות לקהילה. כשהתחילה המלחמה היא נאלצה להתפנות ועברה עם כולם למלון בנתניה. מאותו רגע מצבה הידרדר. לפני שלושה חודשים היא נפטרה, בגיל 96.
מאז אני מוצאת את עצמי מכינה הרבה מתכונים טוניסאיים. החיבור לאוכל שלה מעלה בי זיכרונות יפים. החלטתי שלכבודה אכין לחג פשטידת מנינה - פשטידת עוף וביצים עסיסית שנהוג להכין לליל הסדר. קיבלתי את המתכון ממישלין סבח, אחותו של סבי, והוספתי לו גם בצל מטוגן ופטרוזיליה. אני מחכה ומצפה להגיש את הפשטידה לשולחן החג, ואני הכי מצפה ומתפללת לשובם של החטופים והחטופות, ולכך שיחגגו את החג בבית עם המשפחות שלהם.



המרכיבים (כ־6 מנות בסיר שמתאים לתנור בקוטר 18 ס"מ)
  • 1/2 קילו חזה עוף חתוך לקוביות קטנטנות
  • שמן זית
  • 1 בצל, קצוץ
  • 2 ביצים קשות, חתוכות לקוביות
  • 1/2 צרור פטרוזיליה, קצוץ
  • 1/2 כפית כורכום
  • 1/4 כפית כמון
  • 1 כפית מלח
  • מעט פלפל שחור טחון
  • 4 ביצים (לא מבושלות)
  • 4 כפות שמן זית או קנולה
ההכנה
1. מחממים תנור ל־180 מעלות (חום עליון ותחתון).
2. במחבת קטנה, מחממים 2 כפות שמן זית על אש בינונית. מוסיפים את הבצל הקצוץ ומטגנים עד הזהבה. מניחים בקערה.
3. מוסיפים לקערה את חזה העוף, את הביצים הקשות, הפטרוזיליה והתבלינים ואת הביצים הטריות. מערבבים היטב.
4. גוזרים נייר אפייה בקוטר הסיר. יוצקים לסיר 2 כפות שמן זית ובעזרת הנייר משמנים את התחתית והדפנות. מניחים את הנייר המשומן בתחתית הסיר. יוצקים אליו את תערובת הפשטידה.
5. מניחים את הסיר על אש גבוהה ומבשלים 4–5 דקות, ללא ערבוב.
6. בינתיים, מניחים בתחתית התנור תבנית עם מים רותחים. מניחים את רשת התנור מעל התבנית.
7. מכסים את הסיר ומכניסים לתנור, על הרשת. אופים 30 דקות. מסירים את המכסה ואופים עוד 20–30 דקות, עד שפני הפשטידה מזהיבים מעט. מוציאים ומצננים לגמרי (אפשר להכין 2–3 ימים מראש).
8. הופכים את הפשטידה על צלחת הגשה ומגישים.
  • טיפ: לפשטידה גבוהה יותר, אפשר להכפיל כמויות ולאפות באותו סיר

לכתבה זו התפרסמו 0 תגובות ב 0 דיונים
הוספת תגובה חדשה
אין לשלוח תגובות הכוללות מידע המפר אתתנאי השימוש של Ynet לרבות דברי הסתה, דיבה וסגנון החורג מהטעם הטוב.
The Butterfly Button