שילוב מפתיע של תפוחי עץ, עוף ותיבול אסייתי. כדאי מאוד להגיש עם המטבל (ראו מתכון בסוף).
סיגרים אפויים עם עוף ותפוח בדבש
כשר
בשרי
זמן הכנה
45 דקות
זמן כולל
70 דקות
דרגת קושי
קלה
כמות מצרכים
18
סיגרים אפויים עם עוף ותפוח בדבש
(צילום: בועז לביא, סגנון: טליה הדר)
מצרכים
8
סועדים
לוח המרת מידות
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
6 דפי בצק פילו, מופשרים
שמן זית להברשה
לציפוי: 1 ביצה + 1 כפית דבש
למלית העוף:
200 גרם פילה עוף
1 כף דבש
1 כפית שמן שומשום
1 שן שום, כתושה
1 כפית ג'ינג'ר טרי קצוץ דק
1/4 כפית מלח
1/4 כפית שמן צ'ילי או 1/2 כפית פלפל צ'ילי מגורר דק
למלית התפוחים:
1 תפוח ירוק, מומלץ מזן גרני סמית
1 כף מיץ לימון
1/4 כפית קינמון טחון
1/2 כפית סוכר חום
להשלמת המלית:
1/2 כוס נבטים סיניים
חופן עלי כוסברה קצוצים
חופן עלי נענע קצוצים
1/4 כפית מלח, פלפל שחור
0
פריטים נוספו לרשימת הקניות
ההכנה (18 יחידות)
1. מחממים את התנור ל־180 מעלות (אין צורך בתוכנית טורבו).
2. מלית העוף: קוצצים את העוף היטב. מוסיפים את יתרת מרכיבי המלית ומערבבים.
3. מלית התפוחים: קולפים את התפוח וקוצצים לקוביות קטנטנות. מוסיפים את יתר המרכיבים ומערבבים היטב. מניחים בצד.
4. מחממים היטב מחבת (ללא שמן). מוסיפים את תערובת העוף ומטגנים תוך ערבוב כ־5 דקות, עד שהעוף משנה את צבעו. מעבירים לקערה.
5. שמים באותה מחבת (אין צורך לנקות) את תערובת התפוחים ומבשלים כ־5 דקות על להבה בינונית, עד לצמצום הנוזלים. מעבירים את תכולת המחבת לקערת העוף ומניחים לצינון קל.
6. השלמת המלית: מוסיפים לקערה את הנבטים, הכוסברה והנענע, המלח והפלפל ומערבבים. טועמים ומתקנים תיבול.
7. הרכבת המנה: מכינים תבנית מרופדת בנייר אפייה. פורשים דף פילו על משטח העבודה. מברישים אותו במעט שמן זית, מניחים עליו דף נוסף ומברישים גם אותו בשמן. חותכים את הדף (הדו־שכבתי) ל־6 ריבועים. מניחים כף מהמלית בכל ריבוע, לאורך הצלע התחתונה. מקפלים פנימה את הצלעות מימין ומשמאל ומגלגלים כל ריבוע לגליל הדוק. מברישים במעט שמן זית ומניחים בתבנית, על קו התפר. מכינים כך את יתרת הכמות (אפשר להכין עד שלב זה יום מראש ולשמור במקרר או להכין עד שבועיים מראש ולהקפיא. לקראת ההגשה, ממשיכים בהתאם להנחיות, ללא צורך בהפשרה).
8. הציפוי: טורפים את הביצה עם הדבש. מברישים את כל הגלילים.
9. אופים כ־25 דקות, עד שהגלילים מזהיבים. מוציאים, מצננים קלות ומגישים חמים, מומלץ ליד המטבל.
מטבל להגשה: מערבבים 3 כפות רוטב סויה, 3 כפיות דבש, 3 כפיות מיץ לימון ו־3 כפות מים. אם רוצים, מוסיפים גם 1/4 כפית שמן צ'ילי או 1/2 כפית פלפל צ'ילי מגורר דק.