טיפ: כיכר התמרים נעשית טעימה ועסיסית יותר ביום שאחרי האפייה. אז מכינים בנחת (שימו לב להתחיל בזמן – התמרים דורשים השריה ארוכה), עוטפים היטב, ובימים הבאים פורסים ומגישים.

לחם תמרים
(צילום: יוסי סליס, סגנון: נטשה חיימוביץ')
סמנו והוסיפו מצרכים לרשימת הקניות
בחר הכל
350 גרם תמרים מיובשים, מגולענים וקצוצים גס
2/3 כוס (160 מ"ל) תה חזק (ללא סוכר), צונן
5 כפות סילאן
1/4 כוס (50 גרם) סוכר חום
2/3 1 כוסות (240 גרם) קמח תופח
2 ביצים
:רשימת קניות עבור המתכון
לחם תמרים ללא שמרים
:קישור למתכון
https://www.ynet.co.il/laisha/article/bkwkcgdixxההכנה
1. שמים את התמרים בקערה, יוצקים עליהם את התה, מכסים ומשהים 5 שעות עד לילה שלם.
2. מחממים את התנור ל־180 מעלות, מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפייה ומשמנים אותו.
3. מוסיפים לקערת התמרים את הסילאן, הסוכר, הקמח והביצים ומערבבים בכף עץ בכמה תנועות, רק עד שמתקבלת עיסה אחידה. יוצקים לתבנית ומיישרים.
4. אופים 40-35 דקות, עד שמתקבלת כיכר יציבה ושחומה (לפעמים נוצר במרכזה בקע) וקיסם הננעץ במרכזה יוצא יבש כשעליו מעט פירורים. מצננים מעט. מגישים מיד או שעוטפים ומגישים למחרת.








