המרכיבים (כ־40 יחידות)
למלית
- 100 גרם שוקולד מריר, מומלץ עם 53% מוצקי קקאו ומעלה
- 3 כפות (45 מ"ל) שמנת מתוקה 32% שומן
- 1/2 1 כפיות גדושות (4 גרם) פלפל צ'ילי יבש כתוש
- 4 כפות (40 גרם) אבקת סוכר, מנופה
- 100 גרם עוגיות חמאה או ביסקוויטים, מרוסקים לפירורים
לבצק
- 160 גרם חמאה, קרה
- 2/3 כוס + 1 כף (90 גרם) אבקת סוכר
- 1 ביצה גדולה + 1 חלמון (שומרים את החלבון להדבקה)
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 260 גרם (2 כוסות פחות 2 כפות) קמח לבן
- 2 כפות (20 גרם) אבקת קקאו, רצוי מנופה
ההכנה
1. המלית: שמים את השוקולד, השמנת, פלפל הצ'ילי ואבקת הסוכר בקערה מתאימה ומחממים בהדרגה במיקרוגל (30 שניות בכל פעם, מוציאים ומערבבים), עד שמתקבל קרם אחיד. מוסיפים את פירורי העוגיות, מערבבים היטב ומאחסנים במקרר שעה־שעתיים.
2. הבצק: שמים במעבד המזון או בקערת המערבל עם וו הגיטרה את החמאה ואבקת הסוכר ומעבדים למרקם אחיד (אוספים מדופנות הקערה, במידת הצורך). מוסיפים את הביצה והחלמון ואת תמצית הווניל ומעבדים למרקם אחיד. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שמתקבל בצק אחיד ולא יותר. מוציאים את הבצק ומחלקים לשני חלקים שווים. מחזירים את אחד החלקים למעבד המזון, מוסיפים את הקקאו ומעבדים קצרות בלבד, לפיזור אחיד. עוטפים כל אחד מחלקי הבצק בנפרד בניילון נצמד ומאחסנים במקרר כשעה.
3. פורשים נייר אפייה על משטח העבודה ומקמחים אותו קלות. מניחים עליו את הבצק הלבן, בוזקים עליו מעט קמח ומכסים בנייר אפייה נוסף. מרדדים כך, בין שני הניירות, לעלה בעובי 3-2 מ"מ.
4. מוציאים את הבצק החום ויוצרים ממנו כ־10 כדורונים בקוטר 2 ס"מ. מפזרים אותם על הבצק הלבן, בוזקים עוד קצת קמח, מכסים שוב בנייר האפייה ומרדדים עד שהכדורים משתטחים ונטמעים בבצק. קורצים בבצק המשולב עיגולים בקוטר 6 ס"מ ומניחים בתבנית. את שארית הבצק מגלגלים לכדורונים בקוטר 2 ס"מ.
5. מרדדים באותו אופן (בין שני ניירות אפייה) את הבצק החום, מניחים עליו את הכדורונים שגלגלנו מהבצק המשולב וחוזרים שוב על הרידוד המשותף. קורצים גם בבצק זה עיגולים ומניחים בתבנית.
6. מברישים את שולי כל עיגול בחלבון הביצה. שמים כ־1/2 כפית מהמלית במרכז כל עיגול. מאחסנים את התבניות 10 דקות במקרר.
7. מקפלים כל עיגול לאוזן המן ומהדקים. מאחסנים את התבניות במקפיא חצי שעה לפחות ועד לילה (אם אי־אפשר במקפיא, מאחסנים במקרר שעה לפחות).
8. מחממים את התנור ל־160 מעלות בתוכנית טורבו. אופים (מומלץ כל תבנית בנפרד) כ־18 דקות, עד שהאוזניים מתייצבות ומזהיבות. מצננים כשעה ומגישים.
- איך שומרים? עד חמישה ימים במקרר או עד חודש במקפיא.
פורסם לראשונה: 08:26, 12.03.25








